Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο – Στο +0,63% o S&P 500, o Nasdaq +0,84%

Κέρδη στη Wall, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο – Στο +0,63% o S&P 500, o Nasdaq +0,84%
Θετικά πρόσημα στη Wall Street...
Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, έχοντας ως καύσιμο τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου…
Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να προβληματίζονται μετά τα μηνύματα των κεντρικών τραπεζιτών των ΗΠΑ (Jerome Powell) και της ΕΚΤ (Christine Lagarde) στο Jackson Hole.
Ειδικότερα, ο Powell δήλωσε ότι ο πληθωρισμός παραμένει υπερβολικά υψηλός και ότι η Fed είναι έτοιμη να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων για να τιθασεύσει τις επίμονα υψηλές τιμές.
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε αύξηση +0,62%, στις 34.559 μον.
Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 ενισχύθηκε +0,63%, στις 4.433 μον.
Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +0,84%, στις 13.705 μον.
dsa.JPG
Στο ταμπλό, η Meta και η Apple διαπραγματεύτηκαν ελαφρώς υψηλότερα, ενώ η Nvidia πρόσθεσε 2%.
Οι μετοχές του κολοσσού των ηλεκτρικών οχημάτων Tesla παρέμειναν αμετάβλητες…
Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς ο τεχνολογικός κλάδος προσπαθεί να ανακάμψει μετά την πτώση που έχει σημειώσει από τις αρχές Αυγούστου.
Το Technology Select Sector SPDR Fund (XLK) είναι ο δεύτερος τη τάξει τομέας με τις χειρότερες επιδόσεις από 11 ομίλους.
Εκτός τεχνολογίας, οι μετοχές της 3M σημείωσαν άνοδο 5% μετά από αναφορά του Bloomberg News ότι η εταιρεία θα διευθετήσει αγωγές… που είχαν υποβληθεί λόγω ελαττωματικών ωτοασπίδων.
Η ενέργεια, η βιομηχανία και τα ακίνητα ήταν οι τομείς με τις καλύτερες επιδόσεις του S&P 500.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,22% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 5,04%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,3% στα 80,10 δολ. και η τιμή του χρυσού ανέκαμψε μετά από δύο μέρες πτώσης, κατά 0,4% στα 1.946 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0808 δολ.

Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, οι επενδυτές συνεχίζουν να προβληματίζονται μετά τα μηνύματα των κεντρικών τραπεζιτών των ΗΠΑ (Jerome Powell) και της ΕΚΤ (Christine Lagarde) στο Jackson Hole.
Ειδικότερα, ο Powell δήλωσε ότι ο πληθωρισμός παραμένει υπερβολικά υψηλός και ότι η Fed είναι έτοιμη να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων για να τιθασεύσει τις επίμονα υψηλές τιμές. Αν και ίδιος δήλωσε ότι η Fed μπορεί να είναι ευέλικτη, πρόσθεσε ότι έχει ακόμη περισσότερα να κάνει για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.
«Παρόλο που ο πληθωρισμός έχει μειωθεί από την κορύφωσή του -μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη- παραμένει υπερβολικά υψηλός», δήλωσε ο Powell.
«Είμαστε προετοιμασμένοι να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια, εάν είναι απαραίτητο, και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την πολιτική σε περιοριστικό επίπεδο έως ότου είμαστε βέβαιοι ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω, προς τον στόχο μας».
Με τον πληθωρισμό να μειώνεται σταθερά -αλλά να παραμένει πάνω από τον στόχο- σε πολλές μεγάλες οικονομίες, η προσοχή στρέφεται όλο και περισσότερο στο πώς θα αντιδράσουν οι κεντρικοί τραπεζίτες στις επιδεινούμενες προοπτικές ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης