Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Το βλέμμα στις ΗΠΑ και στην ομιλία Powell – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

XA: Το βλέμμα στις ΗΠΑ και στην ομιλία Powell – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Cenergy μετά από μία ακόμη μεγάλη ανακοίνωση ανάληψης έργου ύψους 450 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Την ομιλία του προέδρου της FED, Jerome Powell στο Jackson Hole περιμένει όλος ο πλανήτης.
Με τον πληθωρισμό να επιβραδύνεται και την οικονομία να εξακολουθεί να βρίσκεται σε σταθερό έδαφος, ο Powell μπορεί να αισθάνεται λιγότερη ανάγκη να καθοδηγήσει το κοινό και τις χρηματοπιστωτικές αγορές και αντ 'αυτού να επιδιώξει περισσότερο τη στάση «βλέποντας και κάνοντας» προς τη νομισματική πολιτική.
Η Wall Street πάντως υποχώρησε χθες και απώλειες αναμένονται στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως η εγχώρια αγορά θα ακολουθήσει.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Cenergy μετά από μία ακόμη μεγάλη ανακοίνωση ανάληψης έργου ύψους 450 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως από σήμερα οι μετοχές της Foodlink είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου με τιμή διάθεσης 0,10 ευρώ και αναλογία 3 νέες για κάθε 7 παλιές. Η προσαρμοσμένη τιμή είναι 0,31 ευρώ.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν αρνητικό άνοιγμα καθώς το κλίμα ανάληψης ρίσκου υποχωρεί, ενόψει της σημερινής ομιλίας του προέδρου της FED.

Piraeus Securities

Θα περιμέναμε επιφυλακτικό άνοιγμα σήμερα, ανάλογο με την ψυχολογία των αγορών του εξωτερικού καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία του προέδρου της FED στο Jackson Hall

Οptima Bank
Περιμένουμε η αγορά να ακολουθήσει την τάση των διεθνών αγορών σήμερα με τη Cenergy να είναι στο επίκεντρο.

Βeta
Η αγορά είναι σε στάση αναμονής και η μετακύλιση ενδιαφέροντος στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μπορεί να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ η τάση της ημέρας θα υπαγορευτεί από τις αγορές του εξωτερικού.

Κύκλος
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει σήμερα το δείκτη τιμών υλικών νέων κτιρίων για τον Ιούλιο. Παράλληλα, στο Jackson Hole, ορεινό θέρετρο στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες θα διατυπώσουν τις εκτιμήσεις τους για την ενδεδειγμένη νομισματική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στις δυτικές οικονομίες του πλανήτη. Η αναμέτρηση με τις 1.300 μονάδες είναι σε πλήρη εξέλιξη μεταδίδοντας ήδη το μήνυμα ότι τα παρόντα επίπεδα συναλλαγών δεν επαρκούν για την υπέρβασή τους.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης