Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρώτη συμμετοχή της Κούβας στη σύνοδο των BRICS – To «παρών» στη Σύνοδο από τον πρόεδρο Miguel Diaz-Canel

tags :
Η πρώτη συμμετοχή της Κούβας στη σύνοδο των BRICS – To «παρών»  στη Σύνοδο από τον πρόεδρο  Miguel Diaz-Canel
Σύμφωνα με τον Miguel Diaz-Canel, η Κούβα θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των BRICS για πρώτη φορά
Ο πρόεδρος της Κούβας Miguel Diaz-Canel δήλωσε την Κυριακή 20 Αυγούστου ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Νότια Αφρική για να συμμετάσχει στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής των BRICS.
«Τις επόμενες ώρες, θα ξεκινήσουμε για την αγαπημένη μας Αφρική για επίσημες επισκέψεις στην Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη και τη Ναμίμπια, καθώς και για να συμμετάσχουμε στη σύνοδο κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική.
Αυτά είναι αδελφικά έθνη, με τα οποία έχουμε κοινή ιστορία που χαρακτηρίζεται από αδιάλειπτη αλληλεγγύη», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter).
«Η Κούβα θα λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των BRICS για πρώτη φορά. Θα το κάνουμε ως πρόεδρος της Ομάδας των 77 και της Κίνας. Θα μιλήσουμε υπέρ της προώθησης αποτελεσματικού συντονισμού μεταξύ των δύο μηχανισμών για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Παγκόσμιου  Νότου»,
Η Κούβα ασκεί την προεδρία της Ομάδας των 77 και η Κίνα για πρώτη φορά από την ίδρυση αυτής της ένωσης. Η απόφαση για τη δημιουργία αυτής της δομής ελήφθη σε μια συνάντηση υπουργών από αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής το 1964.
Αρχικά, ο οργανισμός είχε 77 κράτη μέλη. Τώρα, είναι ο μεγαλύτερος διακρατικός οργανισμός με έδρα του ΟΗΕ που ενώνει 134 αναπτυσσόμενες χώρες με πληθυσμό άνω των έξι δισεκατομμυρίων.
Η σύνοδος κορυφής των BRICS θα διεξαχθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής στις 22-24 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής των BRICS θα είναι η επέκταση του οργανισμού.
Σημείωσε ότι 23 χώρες έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη.
Ο όμιλος BRIC ιδρύθηκε το 2006 από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα.
Το 2011, η Νότια Αφρική εντάχθηκε στην ομάδα, προσθέτοντας το «S» στο ακρωνύμιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης