Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά ακίνητα και τον πληθωρισμό – Στο +0,5% o S&P 500, ο Nasdaq +0,3%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά ακίνητα και τον πληθωρισμό – Στο +0,5% o S&P 500, ο Nasdaq +0,3%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Άνοδο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, με τους επενδυτές, έπειτα από μια βδομάδα συνεδριάσεων που βάφτηκαν στο κόκκινο, να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων και στα δεδομένα που αφορούν τον πληθωρισμό και θα «υποδείξουν» τη συνέχιση ή μη της νομισματικής σύσφιξης.
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύτηκε +1,17% στις 35.473, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,9% στις 4.518 μον. και ο Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 0,61% στις 13.994 μον.
δσφασδφαδσφα.JPG
Παράλληλα, η Berkshire Hathaway αναρριχήθηκε πάνω από 3,41%, γεγονός το οποίο καθρεπτίζει την ικανοποίηση των επενδυτών για τα κέρδη και το απόθεμα μετρητών της εταιρείας που δημοσίευσε.
Η Nvidia σημείωνε άνοδο περίπου 1,65%, μετά την πτώση άνω του 4% την περασμένη εβδομάδα.
Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση ξεκίνησε με ώθηση αυτού που γενικά θεωρείται ως καλύτερη από το αναμενόμενο σεζόν εταιρικών κερδών.
Παράλληλα, παραιτήθηκε από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της Tesla ο Zach Kirkhorn.
Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων διολίσθησε 1%.
Σύμφωνα με το FactSet, από το 84% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν δημοσιεύσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους, περίπου τα τέσσερα πέμπτα έχουν υπερβεί τις προβλέψεις της Wall Street.
Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν στοιχεία από τον δείκτη τιμών καταναλωτή και παραγωγού Ιουλίου.
Και οι δύο παρακολουθούνται στενά δεδομένης της σύνδεσής τους με την πορεία του πληθωρισμού και την υγεία της οικονομίας.
Οι δείκτες παρακολουθούνται από τους επενδυτές –και όχι μόνο– με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εν μέσω της πιο επιθετικής νομισματικής αυστηροποίησης εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των τελευταίων ετών.
Τα δεδομένα ακολουθούν τα στοιχεία για την απασχόληση της περασμένης εβδομάδας, τα οποία έδειξαν ότι υπήρχε μικρότερη αύξηση θέσεων εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι τον Ιούλιο.
«Για τη Fed, αυτή η έκθεση ήταν μια ανακούφιση, αλλά πιθανότατα δεν γέρνει τη ζυγαριά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της PIMCO, Tiffany Wilding, μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή.
Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας «μπορεί να είναι πιο πειστικά και να κάνουν τη Fed να είναι υπομονετική σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην οικονομία».

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Νευρικότητα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό, κυρίως στις ΗΠΑ, τα οποία θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις της Fed.
Εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Fed και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκονται κοντά στο τέλος του κύκλου σύσφιξης, οι επενδυτές θα είναι σε επιφυλακή για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Γερμανία, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 15.950 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,13%, στις 7.554 μονάδες.
Στις 7.319 μονάδες με οριακές μεταβολές διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση -0,14%, στις 28.574 μονάδες.
Στο ταμπλό, η Siemens Energy υποχώρησε κατά 5,8% στον STOXX 600, αφού ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα στη μονάδα ανεμογεννητριών του θα του κοστίσουν 2,2 δισ. ευρώ (2,4 δισ. δολάρια).
Η Deutsche Boerse διολίσθησε κατά 1,6%, αφού η UBS υποβάθμισε τον διαχειριστή του γερμανικού χρηματιστηρίου σε neutral από buy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης