Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macgregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατηγορήσουν την Ουκρανία για την ήττα και να φύγουν

Macgregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατηγορήσουν την Ουκρανία για την ήττα και να φύγουν
O Douglas Macgregor δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε κατάσταση «τρομερού περιφερειακού πολέμου» με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών
Οι αμερικανικές αρχές γνωρίζουν το αναπόφευκτο της ήττας της Ουκρανίας, επομένως, επιδιώκουν να βγουν από τη σύγκρουση, κατηγορώντας την ουκρανική πλευρά για την αποτυχία, τόνισε ο πρώην σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump, απόστρατος συνταγματάρχης Douglas Macgregor.
«Στους κυρίαρχους κύκλους των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχει η επιθυμία να αποσπαστεί η προσοχή από αυτήν την αναπόφευκτη αποτυχία της Ουκρανίας, η οποία τελικά θα εισχωρήσει στα μέσα ενημέρωσης και στη συνείδηση ​​των απλών Αμερικανών.
Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι στις ΗΠΑ στο περιθώριο αναζητούν έναν τρόπο να βγουν από την ουκρανική σύγκρουση, λέγοντας ότι παρείχαν στην Ουκρανία όλα τα απαραίτητα, αλλά οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν μπορούσαν να πετύχουν τίποτα και τώρα οι ίδιοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες».
Η Ουάσιγκτον θα επιδιώξει να στρέψει την αμερικανική προσοχή στην Κίνα, την οποία θα ανακηρύξουν «το νέο εχθρό» αντί για τη Ρωσία.
Παράλληλα, ο Douglas Macgregor δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε κατάσταση «τρομερού περιφερειακού πολέμου» με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο εμπειρογνώμονας εξήγησε ότι η Πολωνία, επιδιώκοντας να «επιστρέψει τα ιστορικά εδάφη», τα οποία τώρα, σύμφωνα με τη Βαρσοβία, «είναι μέρος της Ουκρανίας και ακόμη και της Λευκορωσίας», θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στη δυτική Ουκρανία και να εισέλθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία.
Σε αυτή την περίπτωση, η Ουάσιγκτον μπορεί «παρά τη θέλησή της» θα παρασυρθεί σε μια στρατιωτική σύγκρουση στη δυτική Ουκρανία.
Η κατάσταση γρήγορα θα «ξεφύγει από τον έλεγχο» γιατί «οι Ρώσοι δεν θα το ανεχτούν», κατέληξε ο Douglas Macgregor.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης