Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Τρομοκρατική και βάρβαρη η επίθεση με drone πολιτικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Τρομοκρατική και βάρβαρη η επίθεση με drone πολιτικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα
Η Rosmorrechflot ανέφερε ότι το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Sig έχει μια τρύπα στον χώρο του μηχανοστασίου ως αποτέλεσμα, κατά πάσα πιθανότητα, επίθεσης από θαλάσσιο drone
Η Ρωσία καταδικάζει σθεναρά την επίθεση από το Κίεβο σε ρωσικό μη στρατιωτικό τάνκερ στην περιοχή του στενού toy  Κερτς, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023.
Η εταιρεία Rosmorrechflot ανέφερε προηγουμένως ότι το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Sig έχει μια τρύπα στον χώρο του μηχανοστασίου ως αποτέλεσμα, κατά πάσα πιθανότητα, επίθεσης από θαλάσσιο drone.
Η Rosmorrechflot διευκρίνισε ότι το δεξαμενόπλοιο που έχει υποστεί ζημιά βρίσκεται στο νότιο τμήμα του στενού του Κερτς, στην είσοδο του στενού.
«Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση σε πολιτικό πλοίο, το οποίο απείλησε όχι μόνο τον θάνατο του πληρώματος του, αλλά και τον κίνδυνο μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής», ανέφερε η Zakharova στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Πρόσθεσε ότι το καθεστώς του Κιέβου, που δεν δέχεται την καταδίκη από τη Δύση και τους διεθνείς οργανισμούς, εφαρμόζει νέες μεθόδους - αυτή τη φορά στη Μαύρη Θάλασσα .
«Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Οσοι τις σχεδίασαν και τις υλοποίησαν αναπόφευκτα θα τιμωρηθούν», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης