Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,2% ο Dow, o Nasdaq -0,43%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,2% ο Dow, o Nasdaq -0,43%
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street...
Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη 1 Αυγούστου, με τους επενδυτές να έχουν για άλλη μία φορά στραμμένο το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,20%, στις 35.630 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 κατέγραψε πτώση -0,27%, στις 4.576 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -0,43%, στις 14.283 μονάδες

Στο ταμπλό, ο φαρμακευτικός κολοσσός Merck σημείωσε πτώση -1,3%, καθώς ανέφερε μικρότερες από τις αναμενόμενες ζημίες, ενώ τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες χάρη στις ισχυρές πωλήσεις της Keytruda.
Η Caterpillar ανέφερε επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα, με τις μετοχές της να ενισχύονται κατά 8,85%.
Οι πωλήσεις της Pfizer έπεσαν κατακόρυφα και για αυτό η μετοχή υποχώρησε κατά -1,25%.
Τέλος, η Uber σημείωσε πτώση περίπου 5,68%.

Περισσότερα από 160 εταιρείες του S&P 500 πρόκειται να παρουσιάσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με το FactSet, περισσότερες από τις μισές εταιρείες στον ευρύ δείκτη της αγοράς έχουν ήδη αποκαλυφθεί, με το 82% να καταγράφει κέρδη.
Σε αυτό το πλαίσιο αυξάνεται η αισιοδοξία πως βαίνουμε προς μια ήπια προσγείωση, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.
«Η σεζόν των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου είναι περίπου στα μισά του δρόμου και μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι… ανάμεικτο», δήλωσε ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management.
«Αλλά λόγω των υψηλών αποτιμήσεων, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για αστάθεια και να είναι επιλεκτικοί».

Στα μάκρο, η δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού κλάδου βελτιώθηκε τον Ιούλιο, αν και παρέμεινε σε τροχιά συρρίκνωσης για άλλο ένα μήνα, σύμφωνα με δύο διαφορετικές έρευνες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI στην έρευνα της S&P Global διαμορφώθηκε στις 49,0 μονάδες τον Ιούλιο από 46,3 μονάδες τον Ιούνιο, πλησιάζοντας το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.
Βελτίωση - αν και σε μικρότερο βαθμό - έδειξε και η αντίστοιχη έρευνα του Institute for Supply Management, με τον δείκτη να σκαρφαλώνει στις 46,4 μονάδες τον Ιούλιο από 46,0 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια στιγμή, υποχώρηση κατέγραψαν τον Ιούνιο οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν κατά 34.000 στις 9.582 εκατ. την τελευταία ημέρα του Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για 9,610 εκατ. ανοιχτές θέσεις εργασίας τον Ιούνιο.
Τα στοιχεία του Μαΐου αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα στις 9.616 εκατ. ανοιχτές θέσεις εργασίας από 9,824 εκατ. που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Tέλος, οι κατασκευαστικές δαπάνες κατέγραψαν κέρδη τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, ενώ υψηλότερα αναθεωρήθηκαν τα στοιχεία γαι τον Μάιο.
Ειδικότερα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι κατασκευαστικές δαπάνες ενισχύθηκαν 0,5%.

Υπό πίεση οι ευρωαγορές

Με αρνητικά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επηρεάστηκαν από τα εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,89%.
Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,43% στις 7.666 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,26% στις 16.240 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,22% στις 7.666 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης