Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

AVE: Αύξηση κεφαλαίου 7 εκατ. ευρώ – Στα 2 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

tags :
AVE: Αύξηση κεφαλαίου 7 εκατ. ευρώ – Στα 2 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών
Θα εκδοθούν 3.500.000 νέες μετοχές…
Στα 2 ευρώ ανέρχεται η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που θα εκδοθούν λόγω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 7 εκατ. ευρώ, που προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της AVE.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «AVE A.E.» (εφεξής η «Εταιρεία») συντάσσει την παρούσα Ειδική Έκθεση, σύμφωνα με το άρθρο 27 § 1 του ν. 4548/2018 και την παράγραφο 4.1.3.13.2 (3) του Κανονισμού του Χ.Α. και παρέχει τις κατωτέρω πληροφορίες, σχετικά με την προτεινόμενη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 7.000.000,00 €, με έκδοση 3.500.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, μετά δικαιώματος ψήφου, ονομαστικής αξίας 0,04 € εκάστη και με τιμή διάθεσης 2,00 € ανά μετοχή, καθώς και την εισαγωγή των άνω μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Συνεπεία της προτεινόμενης αύξησης το μετοχικό κεφάλαιο θα διαμορφωθεί σε 6.891.912,12 €.
Η άνω αύξηση προτείνεται να πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων καταβολών βασικών μετόχων της Εταιρείας και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.
Οι προρρηθείσες καταβολές είχαν πραγματοποιηθεί έναντι μελλοντικών αυξήσεων και, συγκεκριμένα, η εκ των μετόχων STONEMAN HOLDINGS LTD είχε ήδη καταθέσει το ποσό των 1.067.000,00 € και η εκ των μετόχων DOSON INVESTMETNS COMPANY LIMITED είχε ήδη καταθέσει το ποσό των 5.933.000,00 €, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 20 § 3 του ν. 4584/2018.
Η προαναφερθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας προκρίνεται ως απαραίτητη και επιβεβλημένη, προς την κατεύθυνση της κεφαλαιακής της ενίσχυσης και της βελτίωσης της χρηματοοικονομικής θέσης της Εταιρείας και της ομαλής συνέχισης των δραστηριοτήτων της.
Αναφορικά με την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, σημειώνεται ότι αυτή κρίνεται εύλογη και αναγκαία για την επίτευξη των άνω σκοπών και προς το εταιρικό συμφέρον, αφού δι’ αυτής θα ολοκληρωθεί άνευ καθυστερήσεων η κεφαλαιοποίηση των ήδη πραγματοποιηθεισών καταβολών βασικών μετόχων της Εταιρείας, όπως αυτές περιγράφονται ανωτέρω, καθώς και η ταχεία εισαγωγή στο Χ.Α. των νέων μετοχών που θα προκύψουν.
Συγχρόνως, με τον τρόπο αυτό θα διασφαλισθεί η πλήρης κάλυψη της αύξησης και η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας, γεγονός που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί στην περίπτωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων.
Εν όψει, λοιπόν, των ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων, ώστε οι νέες μετοχές να διατεθούν αποκλειστικά στους βασικούς μετόχους STONEMAN HOLDINGS LTD και DOSON INVESTMETNS COMPANY LIMITED, οι οποίοι, άλλωστε, έχουν ήδη προκαταβάλει τα ποσά της προτεινόμενης αύξησης.
Περαιτέρω, όσον αφορά στην τιμή έκδοσης των νέων μετοχών που θα εκδοθούν, σημειώνεται ότι αυτή προτείνεται να ορισθεί σε 2,00 € ανά μετοχή, ήτοι σε τιμή ανώτερη της χρηματιστηριακής της τιμής αλλά και της ονομαστικής της αξίας, η δε διαφορά μεταξύ της τιμής διάθεσης και της ονομαστικής αξίας των μετοχών θα αχθεί στο αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.
Η προτεινόμενη τιμή έκδοσης προκρίνεται ως η πλέον προσήκουσα, προκειμένου να αποφευχθεί η έκδοση υπερβολικού αριθμού νέων μετοχών, που θα είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του ποσοστού συμμετοχής των μετόχων μειοψηφίας στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας (dilution).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης