Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θαύματα για τη μετοχή της Lockheed Martin κάνει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Στο + 33% μέσα σε λίγους μήνες

Θαύματα για τη μετοχή της Lockheed Martin κάνει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Στο + 33% μέσα σε λίγους μήνες
Η εταιρεία ωφελείται από τη μεγαλύτερη αύξηση των αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου
Σχετικά Άρθρα
Η μετοχή της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin έχει μεγάλα κέρδη από τον πόλεμο δι' αντιπροσώπου που διεξάγουν οι ΗΠΑ ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ και τα άλλα κράτη μέλη του στην Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία και διαρκώς αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τα έσοδα και τα κέρδη της.
Αυτό συμβαίνει επειδή ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγεί σε αύξηση των αμυντικών δαπανών σε πολλά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, τα οποία παραγγέλνουν νέα οπλικά συστήματα από την Lockheed Martin και άλλες αμυντικές βιομηχανίες, οδηγώντας στα ύψη τις μετοχές τους.
Την περασμένη εβδομάδα, η Lockheed ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το τρίμηνο στα 1,7 δισ. δολάρια έναντι 309 εκατ. ένα χρόνο πριν.
Ανακοίνωσε επίσης έσοδα για το ίδιο χρονικό διάστημα 16,7 δισεκ. δολάρια, έναντι 15,4 δισεκ. ένα χρόνο πριν.
Παράλληλα η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές ετήσιων κερδών και πωλήσεων λόγω της έντονης ζήτησης για στρατιωτικό εξοπλισμό, λέγοντας ότι αναμένει καθαρές πωλήσεις στο σύνολο του έτους στα 66,25 - 66,75 δισ. δολάρια και καθαρά κέρδη ύψους 27 - 27,20 δολ. ανά μετοχή το 2023.
Μετά τις ανακοινώσεις η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 1%.
Τα μεγάλα κέρδη της Lockheed Martin προέρχονται από τις πωλήσεις αεροσκάφων όπως το F-35.
Ωστόσο, η Lockheed αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραγωγή F-35 που να μπορούν να αποδώσουν όπως έχει υποσχεθεί.
Τον Μάιο, η αμερικανική κυβέρνηση διαπίστωσε ότι οι κινητήρες των αεροπλάνων F-35 αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη θερμότητα:
«Ο κινητήρας του F-35 δεν έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται σωστά τη θερμότητα που παράγεται από τα συστήματα του αεροσκάφους», ανέφερε η POGO.
«Αυτό αυξάνει τη φθορά του κινητήρα και οι ελεγκτές εκτιμούν τώρα ότι η επιπλέον συντήρηση θα προσθέσει 38 δισεκατομμύρια δολάρια στο κόστος του κύκλου ζωής του προγράμματος».
Τα έσοδα της Lockheed Martin έχουν ενισχυθεί επίσης πάρα πολύ λόγω αύξησης της ζήτησης για μικρότερα οπλικά συστήματα, όπως ο αντιαρματικός πύραυλος Javelin.
Ο Λευκός Οίκος έχει στείλει χιλιάδες πυραύλους Javelin στο Κίεβο από τότε που ανέλαβε ο Joe Biden.
Πέρυσι, ο Ian Bond, διευθυντής εξωτερικής πολιτικής στο Centre for European Reform, περιέγραψε την άνοδο στην αγορά όπλων ως τη μεγαλύτερη από τον Ψυχρό Πόλεμο.
«Έχουμε σήμερα τη μεγαλύτερη αύξηση των αμυντικών δαπανών στην Ευρώπη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», είπε.
Πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η μετοχή της Lockheed διαπραγματευόταν κάτω από τα 340 δολάρια ανά μετοχή και ξεπέρασε τα 450 δολάρια μέσα σε λίγους μήνες.
Την περασμένη Παρασκευή 21/7 η μετοχή της Lockheed έκλεισε στα 454,76 δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης