Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία νέα στρατιωτική βοήθεια 400 εκατ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ουκρανία νέα στρατιωτική βοήθεια 400 εκατ. δολαρίων
Το πακέτο βρίσκεται ακόμη υπό οριστικοποίηση και ενδέχεται να αλλάξει…
Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανακοινώσουν το συντομότερο την Τρίτη ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους έως και 400 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα αποτελείται κυρίως από πυροβολικό, πυραύλους αεράμυνας και χερσαία οχήματα, καθώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας συνεχίζεται, δήλωσαν την Παρασκευή τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.
Οι ΗΠΑ δεν συμπεριλαμβάνουν πυρομαχικά διασποράς σε αυτό το πακέτο βοήθειας, δήλωσαν δύο από τους αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας. Οι ΗΠΑ έστειλαν για πρώτη φορά στην Ουκρανία όπλα διασποράς νωρίτερα τον Ιούλιο.
Στο πακέτο περιλαμβάνονται αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker, εξοπλισμός εκκαθάρισης ναρκών, πυρομαχικά για τα προηγμένα συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος (NASAMS), πυρομαχικά για τα πυραυλικά συστήματα πυροβολικού (HIMARS), αντιαρματικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των TOW και Javelin και πυρομαχικά για τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και Stinger, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.
Το πακέτο βρίσκεται ακόμη υπό οριστικοποίηση και ενδέχεται να αλλάξει.
Το πακέτο βοήθειας θα είναι το 43ο που θα εγκριθεί από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, συνολικού ύψους άνω των 41 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης