Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης – Που εντοπίζονται αγοραστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με διαθέσεις συσσώρευσης – Που εντοπίζονται αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα με τους επενδυτές να προσπαθούν να ανιχνεύσουν ποια θα είναι η επόμενη κίνηση. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικτές τάσεις. Υποχωρεί λίγο ο DAX, ενισχύεται λίγο ο CAC. Εμείς με οριακή άνοδο και διάθεση για συσσώρευση στο ξεκίνημα για τα βαριά χαρτιά. Βέβαια, αν το κλίμα έξω παραμείνει ουδέτερο, δεν αποκλείεται να δούμε εδώ και πάλι κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις που θα δώσουν καλή κίνηση σε επιλεγμένες μετοχές.

ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ: Εντυπωσιάζουν τα κέρδη των εισηγμένων, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε ποιοι πληρώνουν το μάρμαρο. Γιατί εδώ βλέπουμε μείωση τζίρου σε κάποιες και εκτίναξη των περιθωρίων. Το πρώτο τρίμηνο της Ελινόιλ, δείχνει τρομερά πράγματα. Έχει πέσει η τιμή του πετρελαίου και εμείς ακόμα πληρώνουμε πανάκριβα τη βενζίνη. Τα κέρδη της ήταν τρομακτικά και πάλι. Προφανώς και δεν είναι ο μόνος κλάδος όπου ο καταναλωτής είναι πλέον απροστάτευτος. Αρκετές οι αναφορές της στήλης για τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, αλλά και συνολικά την ακρίβεια. Χρειάζονται έλεγχοι. Το κράτος έχει τρόπους να πιέσει για να πέσουν οι τιμές. Αν τις ρίξει η αγορά θα είναι αποτέλεσμα ύφεσης και καλύτερα να μη δούμε τέτοια πορεία.

ΡΕΚΟΡ: Δεκάδες μετοχές γράφουν καθημερινά νέα υψηλά. Άλλες ιστορικά, άλλες πολυετή και άλλες έτους. Εκτός από τις γνωστές που είναι συνεχώς σε νέα ιστορικά δηλαδή, Aegean, Cenergy, Μυτιληναίος, Epsilon Net κ.α. χθες είχαμε νέα υψηλά από Χαϊδεμένο, Τεχνική Ολυμπιακή, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Entersoft, Παϊρης, Revoil, Αλουμύλ, Τζιρακιάν, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Centric και Interlife.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Ήπιες κινήσεις στο ξεκίνημα. Ανοδικά η Coca Cola, πτωτικά η Ελλάκτωρ και όλες οι άλλες μετοχές του FTSE 25 με ήπιες μεταβολές.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζει ανοδικά, καθώς η αποτίμηση που έχει είναι χαμηλή. Στα 2,45 ευρώ στο άνοιγμα.

ΕΧΑΕ: Πλέον με το 6 μπροστά και κάπως πιο κοντά στο στόχο που έχει θέσει η στήλη.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Μειώνεται ο τζίρος και αυξάνονται τα μικτά κέρδη και φυσικά τα καθαρά. Τρομερή είσπραξη απαιτήσεων, εκτόξευση λειτουργικών ταμειακών ροών και μείωση υποχρεώσεων. Τα υπερκέρδη συνεχίζονται…

INTERLIFE: Σε υψηλά 17 μηνών έχει βρεθεί η μετοχή και δημοσίευσε πορεία εξαμήνου, όπου καταγράφεται αύξηση παραγωγής 15,32%. Με άνοδο αλλά και με μικρό όγκο άνοιξε η μετοχή.

ΕΛΤΟΝ: Δυνατό ξεκίνημα και πάει προς τα υψηλά της ξανά. Στα 2,84 ευρώ και στο +3,27%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Πάει και εδώ για διάσπαση αφού ξεπέρασε τα 0,70 ευρώ και κάνει πράξη στα 0,71 ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Όπως αναμενόταν, συμπλήρωσε εύκολα το απαραίτητο ποσοστό και θα φύγει όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, από το ΧΑ. Με τις χθεσινές αγορές κατέχουν πλέον οι μέτοχοι που λειτουργούν συντονισμένα το 92,874% του συνόλου των μετοχών.

MEVACO: Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,12 ευρώ ανά μετοχή σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της εισηγμένης. Σημειώνουμε πως η μετοχή είναι σε υψηλό 23 ετών αλλά με βάση τα κέρδη του 2022 δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ακριβή.

CENTRIC: Από τις μικρές που συγκριτικά έχουν μείνει πίσω.

LAVIPHARM: Η μετοχή από την αναθεώρηση των δεικτών που έγινε 30 Μαΐου έχει μπει στο δείκτη ESG. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης