Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Συσσώρευση μετά τα νέα υψηλά 9 ετών και με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

XA: Συσσώρευση μετά τα νέα υψηλά 9 ετών και με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Τράπεζες, ενέργεια, κατασκευές, πληροφορική είναι κάποιοι από τους κλάδους που πρωταγωνιστούν εδώ και καιρό
Σχετικά Άρθρα

Η συνεχιζόμενη καταγραφή νέων υψηλών 9 ετών από το Γενικό Δείκτη και η αναρρίχηση πολλών μετοχών σε νέα υψηλά (ιστορικά, πολυετή κ.α.) αποτυπώνει τη θετική ψυχολογία που επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Παρά τα υψηλά κέρδη, οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δείχνουν πως αφομοιώνονται εύκολα από τους αγοραστές και οι μετοχές συνεχίζουν υψηλότερα.
Η τάση αυτή έχει συμπληρώσει αρκετές εβδομάδες και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που θέλουν να δουν μία συσσώρευση προκειμένου να «χωνέψει» η αγορά τα νέα επίπεδα.
Τράπεζες, ενέργεια, κατασκευές, πληροφορική είναι κάποιοι από τους κλάδους που πρωταγωνιστούν εδώ και καιρό.
Παράλληλα, το καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού ευνοεί την εγχώρια αγορά.
Για σήμερα αναμένεται ήπια υποχώρηση στις αγορές του εξωτερικού καθώς αυξήθηκαν και πάλι οι ανησυχίες σχετικά με την πορεία των επιτοκίων.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα επιβαρύνονται από το αρνητικό κλίμα διεθνώς λόγω της ανησυχίας για τις προοπτικές συνέχισης της σύσφιξης από τις κεντρικές τράπεζες.

Optima Bank
Περιμένουμε συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση, θα περιμέναμε ότι η αγορά θα σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα.Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις Τράπεζες και σε συγκεκριμένες μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως η Μυτιληναίος, η Jumbo, ο ΟΠΑΠ και η Titan Cement International.

Beta
Η συσσώρευση είναι το πιο πιθανό σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση, ενόψει μίας πολύ φορτωμένης εβδομάδας, καθώς εισερχόμαστε στην περίοδο ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εξαμήνου. Σημειώστε πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σειράς Ιουλίου λήγουν σήμερα.

Κύκλος
Πλησιέστερη στήριξη η μέχρι πρότινος αντίσταση της τοπικής κορυφής των 1.328 μονάδων. Επόμενος άθλος η κατάκτηση της ιστορικής κορυφής των 1.370-1.379 μονάδων. Λήγουν σήμερα οι σειρές παραγώγων για τον τρέχοντα μήνα. Η όγδοη μέρα κερδών στη Wall Street προϊδεάζει για ανάλογη κίνηση και στο ελληνικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης