Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετατίθεται για τον Οκτώβριο 2023 η τύχη της πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής – Το ξανασκέφτεται η First Sentier

Μετατίθεται για τον Οκτώβριο 2023 η τύχη της πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής – Το ξανασκέφτεται η First Sentier
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις για την τύχη αυτού του deal, για το αν θα γίνει δηλαδή ή όχι, θα ληφθούν τον Οκτώβριο του 2023
Μετά από αλλεπάλληλες μεταθέσεις και καθυστερήσεις το κυοφορούμενο deal μεταξύ της Τέρνα Ενεργειακής και της First Sentier φαίνεται ότι προσκρούει σε πάρα πολύ σοβαρά εμπόδια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις για την τύχη αυτού του deal, για το αν θα γίνει δηλαδή ή όχι, θα ληφθούν τον Οκτώβριο του 2023.
Ενώ οι τράπεζες, με κύριο συντονιστή την Εθνική Τράπεζα, έχουν εξασφαλίσει 800 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της First Sentier, φαίνεται ότι ο ξένος όμιλος το ξανασκέφτεται αφού και η αρμόδια επενδυτική επιτροπή δεν ήταν και τόσο θετική να υλοποιηθεί αυτό το deal.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Οκτώβριο του 2023 θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Δηλαδή όντως θα μπορούσε η διαδικασία να καταλήξει σε ναυάγιο.
Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι ενώ θεωρητικά ο ενδιαφερόμενος υπάρχει, οι τράπεζες δηλώνουν ότι ο δανεισμός έχει εξασφαλιστεί, deal δεν υπάρχει.
Και αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής είναι στον αέρα, ενώ το ΒΝ έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές αμφιβολίες για το deal που κυοφορείται αλλά δεν επιτυγχάνεται.
Η Τέρνα Ενεργειακή σήμερα έχει αποτίμηση 2,17 δις. ευρώ, στην τιμή των 18,38 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης