Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω του ΑΕΠ της Κίνας

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω του ΑΕΠ της Κίνας
Σε ετησιοποιημένη βάση το δεύτερο τρίμηνο στην Κίνα αναπτύχθηκε 6,3% με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 7,3%
Σχετικά Άρθρα

Πτωτικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα και η εγχώρια αγορά πιθανότατα να ακολουθήσει την τάση, λόγω και των υψηλών βραχυπρόθεσμων κερδών.
Τα στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα ήταν απογοητευτικά σημειώνουν αναλυτές με αποτέλεσμα να αναμένονται ρευστοποιήσεις.
Σε ετησιοποιημένη βάση το δεύτερο τρίμηνο στην Κίνα αναπτύχθηκε 6,3% με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 7,3%.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της Intracom διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,12 ευρώ ανά μετοχή.
Η προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης είναι τα 2,0850 ευρώ.
Επίσης οι μετοχές της Space Hellas διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,12383 ευρώ ανά μετοχή καθαρό, όπως και οι μετοχές της Ίλυδα χωρίς το δικαίωμα ύψους 0,019 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

Eurobank Equities
Σήμερα, περιμένουμε οι αγορές να ξεκινήσουν χαμηλότερα, εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων περιμένουμε η αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να κινηθεί ανάλογα με τις διεθνείς αγορές σήμερα.

Beta
Η απόδοση 42,6% της εγχώριας αγοράς από την αρχή του έτους σε συνδυασμό με τους χαμηλότερους όγκους ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου θα κρατήσουν τους επενδυτές στο περιθώριο με τις συναλλαγές να έχουν περιορισμένο εύρος διαπραγμάτευσης και η συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών να είναι το πιθανότερο σενάριο για σήμερα.

Depolas
Σταθεροποιητική ήταν η εικόνα των μετοχών διεθνώς την Παρασκευή, αλλά η εβδομάδα ξεκινά με την δημοσίευση χαμηλότερης των εκτιμήσεων ανάπτυξη του ΑΕΠ Β΄τριμήνου στην Κίνα και τον δείκτη Shanghai Shenzhen Index να υποχωρεί σήμερα το πρωί. Αυξημένη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί στα μεγέθη του πληθωρισμού (τελευταία μέτρηση) Ιουνίου της Ευρωζώνης την Τετάρτη καθώς οι αγορές παρακολουθούν στενά πλέον τα εισερχόμενα μακροοικονομικά μεγέθη και πλησιάζουν και οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών (FED_26 Ιουλ, ECB_27 Ιουλ). Το εβδομαδιαίο εκτιμώμενο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ διαμορφώνεται στις 1350 με 1270 μονάδες. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε εισέλθει σε περίοδο εταιρικών αποτελεσμάτων Β΄τριμήνου στις διεθνείς αγορές.

Κύκλος
Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού. Bofa, Morgan Stanley, Goldman Sachs και Tesla ανακοινώνουν μεταξύ άλλων αποτελέσματα 2ου τριμήνου στις ΗΠΑ, ενώ την Τετάρτη ανακοινώνεται ο πληθωρισμός στην Ευρώπη και την Παρασκευή λήγουν τα παράγωγα του Ιουλίου. Στις 1.341 μονάδες προσδιορίζεται η πλησιέστερη αντίσταση του Γ.∆. και στις 1.240 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης