Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή αποτυχίας ΗΠΑ για Ουκρανία: Καμία επιτυχία χωρίς πυρομαχικά διασποράς

Παραδοχή αποτυχίας ΗΠΑ για Ουκρανία: Καμία επιτυχία χωρίς πυρομαχικά διασποράς
Δεν μπορούν ούτε να επιτεθούν ούτε να κρατήσουν τις θέσεις τους υποστήριξε ο Jake Sullivan
Σχετικά Άρθρα
Σε μια ξεκάθαρη παραδοχή της αποτυχημένης αντεπίθεσης των Ουκρανών προχώρησαν οι ΗΠΑ με τον Jake Sullivan, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ να υποστηρίζει ότι χωρίς τα πυρομαχικά διασποράς (που πρόκειται να στείλουν οι Αμερικάνοι στο Κίεβο) οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση ούτε να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ούτε να κρατήσουν τις θέσεις τους.
Μάλιστα ο Sullivan παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι έχουν εξαντληθεί και τα αποθέματα συμβατικών πυρομαχικών προς το Κίεβο.
«Χωρίς παραδόσεις πυρομαχικών διασποράς 155 χιλιοστών, η Ουκρανία δεν θα έχει αρκετές οβίδες πυροβολικού όχι μόνο για να πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση αλλά πιθανότατα ακόμα και για να διατηρήσει τις σημερινές της θέσεις» υποστήριξε ο Sullivan, αναφέροντας πως εξαντλήθηκαν τα αποθέματα των συμβατικών πυρομαχικών που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους έστελναν στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αποστολή των πυρομαχικών διασποράς.
«Όταν πήραμε την απόφαση, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, παρά τις δυσκολίες, παρά τον κίνδυνο για τους αμάχους που συνδέεται με τα πυρομαχικά διασποράς, ο πραγματικός κίνδυνος για τους αμάχους ήταν υψηλότερος χωρίς την παράδοση πυρομαχικών στην Ουκρανία» επισήμανε ο Sullivan.
Σημειώνεται πως στις 7 Ιουλίου οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προμηθεύσουν με πυρομαχικά διασποράς την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης