Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ θα ευθύνονται για τους θανάτους αμάχων από τις βόμβες διασποράς – Εντείνεται η επιθετικότητα

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ θα ευθύνονται για τους θανάτους αμάχων από τις βόμβες διασποράς – Εντείνεται η επιθετικότητα
Η Maria Zakharova χαρακτήρισε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προμηθεύσει αυτά τα πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου ως άλλη μια κραυγαλέα εκδήλωση της επιθετικής αντιρωσικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι θεωρεί τις Ηνωμένες Πολιτείες υπεύθυνες για τους θανάτους αμάχων μετά τη μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία, σύμφωνα με το σχόλιο της επίσημης εκπροσώπου του, Maria Zakharova.
Η Zakharova χαρακτήρισε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να προμηθεύσει αυτά τα πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου ως άλλη μια κραυγαλέα εκδήλωση της επιθετικής αντιρωσικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με αυτήν, πρόκειται για μια κυνική προσπάθεια παράτασης της καταστροφής των σημερινών ουκρανικών αρχών, ανεξάρτητα από τις απώλειες αμάχων.
"Η Ουάσιγκτον γνωρίζει καλά ότι οι «υποσχέσεις» των Ουκρανών Νεοναζιστών να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα «προσεκτικά» και «υπεύθυνα» είναι άχρηστες.
Όπως συνέβη κάθε φορά που μεταφέρθηκαν πιο θανατηφόρα οπλικά συστήματα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία,  σκοτώθηκαν πάντοτε άμαχοι. 
Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η εμπειρία από τη χρήση τέτοιων πυρομαχικών στη Μέση Ανατολή και σε άλλες συγκρούσεις δείχνει ότι μπορούν να μην εκραγούν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και μετά το τέλος των εχθροπραξιών.
Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται στην πραγματικότητα συνεργοί σε δολοφονίες και θα μοιραστούν πλήρως την ευθύνη για τους θανάτους αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη ίδια, η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς μοιάζει με χειρονομία απόγνωσης και ένδειξη επιχειρησιακής ανικανότητας στο πλαίσιο της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Θάνατοι αμάχων

«Το επόμενο «θαυματουργό όπλο», στο οποίο υπολογίζουν η Ουάσιγκτον και το Κίεβο, χωρίς να σκέφτονται σοβαρές συνέπειες, δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την πορεία μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι στόχοι και οι στόχοι της οποίας θα επιτευχθούν πλήρως», δήλωσε το εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ.
Οι βόμβες διασποράς μπορούν να εκτοξευθούν από αέρος ή από το έδαφος.
Όταν εκρήγνυνται, πετούν μικρότερα πυρομαχικά - από μερικές δεκάδες έως 600 ή περισσότερα.
Κάποια από αυτά δεν λειτουργούν για τεχνικούς λόγους.

Αυτό απειλεί τους αμάχους: οι βόμβες που δεν έχουν εκραγεί γίνονται νάρκες ξηράς που μπορούν να σκοτώσουν ή να ακρωτηριάσουν αμάχους πολύ μετά το τέλος των εχθροπραξιών ενώ ο εντοπισμός και η καταστροφή τους είναι δαπανηρή επιχείρηση.
Τα πυρομαχικά διασποράς απαγορεύονται από μια διεθνή σύμβαση που έχουν επικυρώσει 123 χώρες, αλλά οι ΗΠΑ και η Ουκρανία δεν είναι μεταξύ τους.
Την προηγούμενη μέρα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία. Σε αυτό συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά βλήματα DPICM 155 mm.
Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς για να βομβαρδίσουν το Donbass
Όπως σημείωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov , αυτό δείχνει ότι ο στόχος των ουκρανικών στρατευμάτων είναι να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης