Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατ. δολαρίων – Θα περιλαμβάνει πυρομαχικά διασποράς

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατ. δολαρίων – Θα περιλαμβάνει πυρομαχικά διασποράς
Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα 7 Ιουλίου
Σχετικά Άρθρα
Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων που θα περιλαμβάνει και την αποστολή πυρομαχικών διασποράς αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press.
Αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την αποστολή πυρομαχικών διασποράς στο Κίεβο, ολοένα και περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ την θεωρούν δεδομένη.
Βάσει των δημοσιευμάτων, οι ΗΠΑ αναμένεται να στείλουν βλήματα πυροβολικού M864, που εκτοξεύτηκαν για πρώτη φορά το 1987.
Όπως αναφέρεται, το Πεντάγωνο αξιολόγησε τα πυρομαχικά διασποράς πριν από πάνω από 20 χρόνια και ανέφερε ότι περίπου το 6% των υποπυρομαχικών τέτοιων βλημάτων «δεν σκάνε» μετά τη χρήση, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον 4 από τα 72 υποπυρομαχικά που μεταφέρονται με κάθε βλήμα δεν θα εκραγούν σε μια έκταση περίπου 22,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, όσο είναι δηλαδή το μέγεθος 4,5 γηπέδων ποδοσφαίρου.
Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως παραμένουν στο έδαφος και μπορούν να εκραγούν πολύ μετά το τέλος των στρατιωτικών συγκρούσεων, κάτι που συνεπάγεται μια τεράστια απειλή για τον άμαχο πληθυσμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης