Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμες οι ΗΠΑ να στείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία

Έτοιμες οι ΗΠΑ να στείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία
Δεν επιβεβαιώνει – ακόμα – το Πεντάγωνο
Έτοιμη να στείλει πυρομαχικά διασποράς στο Κίεβο εμφανίζεται η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, αν και ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με τους New York Times και άλλα αμερικανικά έντυπα και ΜΜΕ, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στείλουν τα εν λόγω πυρομαχικά στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Πάντως, το Πεντάγωνο δεν έχει επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα, ενώ και ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως «εξετάζει» την αποστολή πυρομαχικών διασποράς, κάτι που σημαίνει πως ακόμα δεν το έχει αποφασίσει.
Τα πυρομαχικά διασποράς αποτελούνται από έναν φορέα (βόμβα, οβίδα) μέσα στον οποίο βρίσκονται τα λεγόμενα «υποπυρομαχικά», που διασκορπίζονται σε μεγάλη έκταση αφού ο φορέας ανοίξει πάνω από τον στόχο.
Συνεπώς, δεν πρόκειται για όπλα ακριβείας και για αυτό ενοχοποιούνται για αναρίθμητους θανάτους αμάχων και εγείρουν κίνδυνο για τον πληθυσμό.
Η χρήση και η μεταβίβασή τους θεωρητικά απαγορεύτηκαν με τη σύμβαση του Όσλο (2008), που έχει υπογράψει μεγάλο μέρος των χωρών της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.
Όμως ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία την έχουν κυρώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης