Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλούν με νέο κύκλο αίματος οι ΗΠΑ: Στέλνουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία

Προκαλούν με νέο κύκλο αίματος οι ΗΠΑ: Στέλνουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία
Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν έως το τέλος της εβδομάδας
Σχετικά Άρθρα
Με την ουκρανική αντεπίθεση να έχει αποτύχει πλήρως… και να μετρά δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες, οι ΗΠΑ φέρονται αποφασισμένες να συνεχίσουν να τροφοδοτούν αυτόν τον αέναο κύκλο αίματος προμηθεύοντας το Κίεβο με ακόμα πιο «καταστροφικά όπλα και πυρομαχικά».
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, οι ΗΠΑ αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να αποφασίσουν και να ανακοινώσουν ότι προμηθεύουν την Ουκρανία με πυρομαχικά διασποράς, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και ανταποκρινόμενες στην υψηλή ζήτηση για πυρομαχικά που έχει ανάγκη ο ουκρανικός στρατός.
Πληροφορίες από το αμερικανικό NBC αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ανακοινώσουν την παράδοση αυτού του τύπου πυρομαχικών εντός του Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley είχε αναφέρει πως το ζήτημα των πυρομαχικών διασποράς, των πυραυλικών συστημάτων ATACMS και των μαχητικών F-16 είναι μονίμως υπό εξέταση και ότι η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο Joe Biden.
Αμερικάνοι αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει ότι τα πυρομαχικά διασποράς θα μπορούσαν να συνδράμουν τις ουκρανικές δυνάμεις κυρίως στον αγώνα τους «κατά παγιωμένων ρωσικών θέσεων».
Τα πυρομαχικά διασποράς είναι γομώσεις φορτωμένες με μεγάλο αριθμό εκρηκτικών διαφόρων τύπων πυρομαχικών για διάφορους σκοπούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης