Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρική η Δύση με την προέλαση της Ουκρανίας που αποτιμάται… σε μέτρα

Νευρική η Δύση με την προέλαση της Ουκρανίας που αποτιμάται… σε μέτρα
Κίνδυνος να μειωθεί η στήριξη της Δύσης, σε δύσκολη θέση οι Δυτικοί ηγέτες
Σχετικά Άρθρα
Ολοένα και πιο νευρική γίνεται η Δύση με την αντεπίθεση των Ουκρανών, η οποία αν και έχει αρχίσει εδώ και περίπου ένα μήνα, η προέλαση της περιορίζεται σε μερικά… μέτρα.
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Δύση δεν κρύβει πλέον την ανησυχία και τον εκνευρισμό της καθώς, όπως αναφέρεται, η προέλαση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης τους μετριέται σε … μέτρα και όχι σε χιλιόμετρα.
Το επιχείρημα ενός Ουκρανού αξιωματούχου, τον οποίο επικαλείται το CNN και ο οποίος υποστηρίζει πως η αιτία για αυτήν την αργή εξέλιξη είναι τα ναρκοπέδια, δεν φαίνεται να καθησυχάζει κανέναν.
Σύμφωνα με το CNN, η εξαιρετικά αργή πορεία της ουκρανικής αντεπίθεσης σημαίνει ότι η στήριξη της Δύσης θα μπορούσε να μειωθεί, εφόσον οι συγκρούσεις συνεχιστούν.
«Οι ηγέτες των δυτικών κρατών θα πρέπει σύντομα να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι μετά βίας τα βγάζουν πέρα, για ποιους λόγους δαπανώνται αυτά τα τεράστια χρηματικά ποσά» προς την Ουκρανία, επισημαίνει το CNN.

Τεράστιες απώλειες σε στρατιώτες και εξοπλισμό

Οι Ουκρανοί κατά την αντεπίθεση τους μετρούν τεράστιες απώλειες σε στρατιώτες και σε στρατιωτικό εξοπλισμό, χωρίς να έχουν καταφέρει αφενός να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα αφετέρου να μνημονεύσουν κάποια ιδιαίτερη επιτυχία στο μέτωπο των συγκρούσεων.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί μετρούν από την έναρξη της αντεπίθεσης τους, πάνω από 13.000 νεκρούς στρατιώτες, ενώ πρόσφατα και ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin υποστήριξε πως το Κίεβο δεν έχει επιτύχει τίποτα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση του μετώπου.
Μάλιστα ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα στον Δυτικό Τύπο αρχίζουν και παραδέχονται τόσο τις απώλειες των Ουκρανών όσο και την επιδείνωση των σχέσεων με το Κίεβο.
Σημερινό δημοσίευμα του Harper's Magazine επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που φταίνε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέροντας πως η Ρωσία είχε δίκιο όταν διατύπωνε τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις της για την επέκταση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης