Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη κλιμάκωση ΗΠΑ: Τον Ιούλιο στέλνουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία

Επικίνδυνη κλιμάκωση ΗΠΑ: Τον Ιούλιο στέλνουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία
Oι ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσουν εντός του Ιουλίου την παράδοση πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Την απόφαση να κλιμακώσουν την ήδη τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία φαίνεται πως λαμβάνουν οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι έτοιμες εντός του Ιουλίου να στείλουν όπλα διασποράς στο Κίεβο και στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, οι ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσουν εντός του Ιουλίου την παράδοση πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, τα πυρομαχικά αυτά θα είναι βελτιωμένα πυρομαχικά διπλής χρήσης (Dual-Purpose Improved Conventional Munition, DPICM).
Υπενθυμίζεται πως στις 22 Ιουνίου η αναπληρωτής βοηθός του επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου για τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ευρασία, Laura Cooper υποστήριξε ότι τα πυρομαχικά διασποράς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κατάσταση στο πεδίο των μαχών και ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα στους Ουκρανούς, εφόσον χρησιμοποιούνταν κατά των «εδραιωμένων θέσεων των Ρώσων».
Ωστόσο, μια ημέρα αργότερα, στις 23/6 η κυβέρνηση Biden είχε αναφέρει πως δεν είχε αποφασίσει για το εάν επρόκειτο να στείλει τέτοιου είδους όπλα στην Ουκρανία.

Πυρομαχικά διασποράς

Τα πυρομαχικά διασποράς αφορούν γομώσεις φορτωμένες με μεγάλο αριθμό εκρηκτικών υποπυρομαχικών για διάφορους σκοπούς (αντιαρματικά, κατά προσωπικού, εμπρηστικά και άλλα).
Είναι ήδη σε λειτουργία σε πολλούς στρατούς με τη μορφή βομβών, βλημάτων πυροβολικού και κεφαλών πυραύλων.
Σημειώνεται πως η Μ. Βρετανία έχει ήδη προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου, καθώς αυτές φέρονται να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην εξολόθρευση των ρωσικών τανκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης