Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με βοήθειες από το εξωτερικό κοιτάζει υψηλότερα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με βοήθειες από το εξωτερικό κοιτάζει υψηλότερα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: O DAX κατάφερε χθες, μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές, να κλείσει με μικρή άνοδο και σήμερα έχει ξεκινήσει ανοδικά. Αντίστοιχη και η εικόνα των άλλων ευρωπαϊκών αγορών. Η βελτιωμένη αυτή επενδυτική ψυχολογία εκτιμάται ότι θα μας βοηθήσει, αν και ίσως διατηρηθεί η μεταβλητότητα. Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί. Τόσες εβδομάδες προεξοφλούσαν αυτοδυναμία και σταθερότητα. Έχουν προεξοφλήσει έως ένα βαθμό και την επενδυτική βαθμίδα. Η συσσώρευση ή ακόμα και μία περαιτέρω διορθωτική κίνηση δεν μπορούν να αποκλειστούν, ούτε θα είναι αρνητική εξέλιξη. Όπως μας σημείωνε στέλεχος της αγοράς, μετά από πολλά χρόνια έχουμε να προτείνουμε πολλές επιλογές στους επενδυτές. Είναι πολλές οι εταιρείες που αξίζουν καλύτερης αποτίμησης.

Υπάρχουν και σήμερα αποκοπές μερισμάτων από βαριά χαρτιά. Η Τιτάν κόβει 0,60 ευρώ μέρισμα και τα ΕΛΠΕ 0,50 ευρώ υπόλοιπο μερίσματος. Η Πειραιώς θα είναι στο επίκεντρο μετά τα όσα ανέφερε η διοίκηση στη γενική συνέλευση. Περιμένει πιο σύντομα την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει. H συνεδρίαση ξεκίνησε με καλή άνοδο 0,60% και μετά πήγε και πιο ψηλά. Ξεχωρίζουν τράπεζες, Aegean και ΟΤΕ, μεταξύ άλλων.

ΕΛΠΕ: Άνοιξε στο -5,85% καθώς το μέρισμα αντιστοιχεί σε τέτοια απόδοση. Έχει κόψει 0,50 ευρώ και χάνει στο ξεκίνημα 0,48 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν όλο το μέρισμα χάνει και η συγκεκριμένη στο ξεκίνημα. Στο -3,40% και στα 16,50 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με τη διοίκηση της Πειραιώς να αναφέρει πως από την πορεία του πρώτου εξαμήνου βλέπει ότι οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν νωρίτερα, η μετοχή ενισχύεται 2,20%. Ακολουθεί και η Eurobank με άνοδο 1,60%. Άνω του 1% η άνοδος και των δύο άλλων συστημικών.

ΟΤΕ: Με άνοδο άνω του 1% στο ξεκίνημα δείχνει πως θέλει να πάει εκεί που πρέπει ή μάλλον που έπρεπε ήδη να είναι. Στα 13,34 ευρώ με καλές συναλλαγές και κάπως επιθετικές αγορές.

UNIBIOS: Προσέξτε λίγο με τι αποτίμηση πάει να μπει η Osmosun στο Euronext και δεν έχει ούτε το μισό τζίρο της συγκεκριμένης. Προφανώς και η στήλη κοιτάζει τα θεμελιώδη και έχει τα δικά της στάνταρντ για δείκτες αποτίμησης, αλλά είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει στο εξωτερικό και γιατί κάποιοι μεγάλοι ξένοι αγοράζουν με μανία ελληνικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πρόσφατα. Η Unibios έχει σχέδια και αν καταφέρει να πουλήσει το ακίνητο στο Βόλο και να πάρει 4 εκατ. ευρώ και κάνει μία εξαγορά, μπορεί να αποκτήσει άλλα επίπεδα διαπραγμάτευσης. Με άνοδο 4,75% στο ξεκίνημα.

ΔΡΟΜΕΑΣ (απάντηση): Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε στις Σέρρες στη Γενική Συνέλευση. Και να πηγαίναμε βέβαια δε μπορούν να μας απαντήσουν στα ερωτήματά σας, δηλαδή τι θα κάνουν μετοχή και αν θα τη βγάλουν από το Χ.Α. Η στήλη πάντως στο θέμα των γενικών συνελεύσεων έχει άποψη και την έχει ξαναγράψει. Πρέπει να γίνονται και μέσω τηλεδιάσκεψης. Βέβαια δεν είναι και πολλοί οι μέτοχοι που ασχολούνται, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

ΙΝΤRAKAT: Ανακοινώθηκαν που πήγαν και τα άλλα κομμάτια του κ.Κούτρα. Σε μέτοχο που στηρίζει τη διοίκηση. Η μετοχή στο +1,43% και με καλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης