Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία θα χάσει τα εδάφη της, εάν ο στρατός της δεν φέρει επιτυχίες μέσα στο καλοκαίρι

Η Ουκρανία θα χάσει τα εδάφη της, εάν ο στρατός της δεν φέρει επιτυχίες μέσα στο καλοκαίρι
Ο Παγκόσμιος Νότος πιέζει τη Δύση και τις ΗΠΑ να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Εάν ο ουκρανικός στρατός δεν αποδειχθεί πιο επιτυχημένος στο πεδίο της μάχης τις επόμενες εβδομάδες και δεν καταφέρει να φέρει σημαντικές επιτυχίες μέσα στο καλοκαίρι, τότε η Ουκρανία δεν πρόκειται να καταφέρει να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχει χάσει από τη Ρωσία.
Αυτό υποστηρίζει δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο επισημαίνει μάλιστα πως ο Παγκόσμιος Νότος (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) πιέζει τη Δύση και τις ΗΠΑ έτσι ώστε να υπάρξει μια κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία και να αρχίσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις.

Βαλτωμένοι οι Ουκρανοί

«Εάν οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είναι πιο επιτυχημένες τις επόμενες εβδομάδες από ό,τι είναι έως σήμερα, τότε η Ουκρανία δεν πρόκειται να ανακαταλάβει όλη την επικράτειά της ούτε σε 16 χρόνια» υποστηρίζει το δημοσίευμα της Washington Post, επισημαίνοντας πως «εάν οι ουκρανικές δυνάμεις παραμείνουν βαλτωμένες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα πρέπει να περιμένουμε ότι η πολιτική διάσταση αυτού του πολέμου θα καθορίσει τα γεγονότα».
«Πολλοί από τους υποστηρικτές της Ουκρανίας στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στην έκκληση του Παγκόσμιου Νότου που καλεί και τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να αρχίσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός» τονίζει το δημοσίευμα.

Ειρήνη

Όπως αναφέρεται, εάν η Ρωσία και η Ουκρανία καταλήξουν σε συμφωνία ή κατάπαυση του πυρός, τότε «θα πρέπει να περιμένετε από όλα τα μέρη να κηρύξουν τη «νίκη» και «ο κόσμος να γιορτάσει το τέλος των μαχών, ονομάζοντας το «ειρήνη».
Η Ρωσία υποστηρίζει πως οι αντεπιθέσεις των Ουκρανών είναι σε εξέλιξη από τις 4 Ιουνίου, τονίζει πως σε μεγάλο βαθμό είναι αποτυχημένες και κάνει λόγο για πάνω από 13.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες.
Σημειώνεται πως ο ουκρανικός στρατός αναφέρει πως έχει καταλάβει μια έκταση 130 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όταν οι Ρώσοι έχουν υπό την κατοχή τους περίπου 604.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης