Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Prigozhin έφερε επαφές του Ρώσου υπ. Άμυνας Shoigu με το ΝΑΤΟ – Φόβοι για τα πυρηνικά

Ο Prigozhin έφερε επαφές του Ρώσου υπ. Άμυνας Shoigu με το ΝΑΤΟ – Φόβοι για τα πυρηνικά
Ο Shoigu θεωρείται από τη Δύση ως πιο σοβαρός συνομιλητής αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica
Σχετικά Άρθρα
Η ανταρσία του Yegveny Prigozhin, του επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, Wagner, προκάλεσε ανησυχία στη Δύση για ένα πυρηνικό επεισόδιο και οδήγησε σε «ανεπίσημες επαφές» του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με το ΝΑΤΟ.
Αυτό αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία μάλιστα υποστηρίζει πως ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu θεωρείται από τη Δύση «ως ο πιο αξιόπιστος συνομιλητής».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, και ενώ εξελισσόταν η κρίση στη Ρωσία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden είχε επαφές με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρώπης με κύριο αντικείμενο την αποφυγή του κινδύνου κλιμάκωσης και την αποτροπή ενός πυρηνικού επεισοδίου.

Προσοχή σε 1.400 πυρηνικές κεφαλές

Η La Repubblica υποστηρίζει πως η προσοχή του ΝΑΤΟ επικεντρώθηκε στις περισσότερες από 1.400 ρωσικές πυρηνικές κεφαλές που εκτιμάται πως είναι έτοιμες για άμεση χρήση.
«Η Δύση ήθελε να καταστήσει σαφές στο ότι οι δυνάμεις της δεν έχουν καμία εμπλοκή στις ενέργειες που αποφασίσουν και λαμβάνουν οι αντάρτες» επισημαίνει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης