Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, με το βλέμμα στον Powell (Fed) και την τεχνολογία – Στο -0,4% o S&P 500, o Nasdaq -1,26%

Πτώση στη Wall, με το βλέμμα στον Powell (Fed) και την τεχνολογία – Στο -0,4% o S&P 500, o Nasdaq -1,26%
Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street...
Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη 21 Ιουνίου, με τους επενδυτές να προσπαθούν να σταθμίσουν όσα αναφέρει για τον πληθωρισμό ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) Jerome Powell κατά την εισήγησή του στο Κογκρέσο.
Μιλώντας μια εβδομάδα αφότου οι αξιωματούχοι της FOMC αποφάσισαν για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα χρόνο να μην αυξήσουν τα επιτόκια, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η κίνηση αυτή ήταν πιθανότατα απλώς μια μικρή ανάπαυλα και όχι μια ένδειξη ότι η Fed έχει τελειώσει με τις αυξήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,30%, στις 33.951 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -0,52%, στις 4.365 μονάδες.
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διολίσθησε -1,21%, στις 13.502 μονάδες
Καταγραφή_121.JPG
Στο ταμπλό,κάποιες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που έτυχαν εξαιρετικής πορείας λόγω του ενθουσιασμού γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη υποχώρησαν.
Οι μετοχές της Amazon σημείωσαν μείωση περίπου 0,8% μετά τη μήνυση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου την Τετάρτη κατά του διαδικτυακού λιανοπωλητή.
Η υπηρεσία είπε ότι η Amazon ξεγέλασε εκατομμύρια πελάτες για να εγγραφούν στην πλατφόρμα Prime και στη συνέχεια εμπόδισε τις προσπάθειές τους να ακυρώσουν τη συνδρομή τους.
Εύλογα, μετά τη μήνυση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου την Τετάρτη, οι μετοχές της Amazon υποχώρησαν περίπου 0,8%.
Η Nvidia, η οποία σημείωσε άνοδο σχεδόν 200% φέτος, υποχώρησε 1,7%.
Οι μετοχές της Alphabet και του Netflix μειώθηκαν περισσότερο από 2%.
Παράλληλα, οι μετοχές της FedEx υποχώρησε 2,5% λόγω του ότι ο ναυτιλιακός κολοσσός σημείωσε ασθενέστερα του αναμενομένου έσοδα για το τρίμηνο χρήσης.
Επίσης, οι μετοχές της Winnebago υποχώρησε περισσότερο από 1,3%, δεδομένου ότι ο κατασκευαστής αυτοκινούμενων οχημάτων διέψευσε τις εκτιμήσεις περί εσόδων για το τρίτο τρίμηνο.

Ο Quincy Krosby, επικεφαλής αναλυτής της LPL Financial, δήλωσε ότι οι μετοχές είναι υπεραγορασμένες και χρειάζονται έναν καταλύτη για να υπάρξει μια κάποια διόρθωση.
«Με τον S&P 500 και τον Nasdaq να κινούνται ψηλά και να διασπούν τα βασικά επίπεδα αντίστασης, υποστηριζόμενες από ισχυρό όγκο συναλλαγών, οι αγορές έφτασαν βραχυπρόθεσμα σε επίπεδα υπεραγοράς την Παρασκευή», είπε.
Παράλληλα, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί αλλά "παραμένει πολύ πάνω" από τον στόχο της Fed για 2%, οπρόεδρος  Powell τόνισε ότι η Fed έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει.
"Ο πληθωρισμός έχει μετριαστεί κάπως από τα μέσα του περασμένου έτους.
Παρ' όλα αυτά, οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να είναι υψηλές και η διαδικασία επαναφοράς του πληθωρισμού στο 2% έχει πολύ δρόμο μπροστά".
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Fed, η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συνθήκες χαλαρώνουν, όπως η αύξηση της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό στην κύρια ηλικιακή ομάδα 25-54 ετών και κάποια συγκράτηση των μισθών.
Ωστόσο, σημείωσε ότι ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας εξακολουθεί να υπερβαίνει κατά πολύ τη διαθέσιμη δεξαμενή εργασίας.
«Βλέπουμε τις επιπτώσεις της σύσφιξης της πολιτικής μας στη ζήτηση στους πιο ευαίσθητους στα επιτόκια τομείς της οικονομίας.
Θα χρειαστεί, ωστόσο, χρόνος για να γίνουν αντιληπτές οι πλήρεις επιδράσεις της νομισματικής συγκράτησης, ιδίως στον πληθωρισμό», τόνισε.

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, στα ύψη ο πληθωρισμός της Βρετανίας

Νευρικότητα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πληθωρισμό να παραμένει υψηλός στη Βρετανία, προκαλώντας πονοκέφαλο στην Bank of England.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1%.
Ο δείκτης FTSE 100 δέχεται πιέσεις, ακολουθώντας το άλμα της στερλίνας μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο βρετανικός δείκτης τιμών καταναλωτή διέψευσε τις προσδοκίες για επιβράδυνση και διατηρήθηκε στο 8,7% τον Μάιο.
Τα στοιχεία ήρθαν μία ημέρα πριν η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια για 13η συνεχόμενη φορά, όπως αναμένουν οι αναλυτές.
Η μέτρηση λειτούργησε επίσης ως έντονη υπενθύμιση ότι η μάχη κατά του πληθωρισμού από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες δεν έχει τελειώσει ακόμη, στέλνοντας την απόδοση του διετούς κρατικού ομολόγου της Γερμανίας, του πιο ευαίσθητου στις προσδοκίες για τα επιτόκια, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου.
Οι μετοχές ακινήτων υποχώρησαν κατά 1,3%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,55%, στις 16.023 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,13% στις 7.559 μονάδες.
Στις 7.260 μονάδες με πτώση 0,46% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,12%, στις 27.609 μονάδες.
ds.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης