Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΤΕΝΕΡΓ: Από τις 22/6 στο ταμπλό του ΧΑΑ οι μετοχές της ΑΜΚ

ΤΕΝΕΡΓ: Από τις 22/6 στο ταμπλό του ΧΑΑ οι μετοχές της ΑΜΚ
Ανακοίνωση της ΤΕΝΕΡΓ για την ΑΜΚ
Η «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι από την 22.06.2023 θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 2.250.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η καθεμία (εφεξής οι «Νέες Μετοχές»), που προέκυψαν από αυξήσεις του Μετοχικού Κεφαλαίου της με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και διατίθενται δωρεάν σε Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ανώτερα διοικητικά στελέχη της Εταιρείας λόγω της συνεισφοράς τους στην επίτευξη των χρηματοοικονομικών στόχων, στην υλοποίηση νέων έργων καθώς και στην αύξηση της κερδοφορίας της Εταιρείας σύμφωνα με Πρόγραμμα Δωρεάν Διάθεσης Μετοχών όπως αυτό εγκρίθηκε με την από 16.12.2020 απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας.
Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίασή της στις 20.06.2023 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 2.250.000 Νέων Μετοχών τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα που ακολουθεί από την έγκριση του ΧΑ. Οι Νέες Μετοχές θα είναι πιστωμένες κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των μετόχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.).
Σημειώνεται τέλος ότι, δεδομένου ότι οι Νέες Μετοχές είναι της ίδιας κατηγορίας με τις μετοχές της Εταιρείας που είναι ήδη σε διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χ.Α. και αντιπροσωπεύουν, σε περίοδο δώδεκα μηνών, ποσοστό περίπου 1,94% των ήδη εισηγμένων μετοχών της Εταιρείας, δηλαδή ποσοστό μικρότερο του 20% του αριθμού των μετοχών της ίδιας κατηγορίας που έχουν ήδη εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. χωρίς να έχει γίνει άλλη εισαγωγή πέραν αυτής τους τελευταίους δώδεκα μήνες, δεν υφίσταται υποχρέωση δημοσίευσης ενημερωτικού δελτίου για την εισαγωγή των Νέων Μετοχών προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α., κατ’ εφαρμογή και της εξαίρεσης του εδ. α’ της παρ. 5 του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης