Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, οι μετοχές έχασαν το θετικό momentum – Στο -0,47% o S&P 500, ο Dow -72%

Πτώση στη Wall, οι μετοχές έχασαν το θετικό momentum – Στο -0,47% o S&P 500, ο Dow -72%
Αρνητικά πρόσημα στη Wall...
Πτώση σημείωσαν για δεύτερη σερί συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη 20 Ιουνίου, με τις μετοχές να χάνουν, όπως φαίνεται, το θετικό momentum.
Σημειώνεται πως η αγορά τη Δευτέρα 19 Ιουνίου ήταν κλειστή λόγω αργίας…
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones μειώθηκε -0,72%, στις 34.053 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε υποχώρηση -0,47%, στις 4.388 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διολίσθησε -0,16%, στις 13.667 μονάδες
1_264.JPG
Στο ταμπλό, η Ενέργεια ήταν από τους κλάδους που κυρίως υστέρησαν, με πτώση -1%.
Παράλληλα, η Intel, η Nike και η Boeing υποχώρησαν περισσότερο από 3%.
Αντίθετα, οι κατασκευαστές κατοικιών είχαν καλύτερες επιδόσεις, μετά από μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση στέγασης.
PulteGroup, D.R. Οι Horton και Lennar σημείωσαν αύξηση περισσότερο από 1%.
Κατά τα άλλα, η Nvidia κατέγραψε άνοδο άνω του 1%, ενώ οι κύριοι δείκτες υποχώρησαν.

Οι επενδυτές φαινομενικά είναι δεκτικοί ως προς την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να παρακάμψει την επιτοκιακή αύξηση του Ιουνίου την περασμένη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει ενόψει της συνεδρίασης του Ιουλίου.
Ωστόσο, οι Αμερικανοί policy makers προβλέπουν δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο τρίμηνο.
Επισημαίνεται πως η μη αύξηση του Ιουνίου έσπασε ένα σερί δέκα διαδοχικών συνεδριάσεων σύσφιξης.
Σε κάθε περίπτωση, λόγω της επιμονής του Powell ώστε η μέλλουσες αποφάσεις της Fed θα παραμείνουν εξαρτημένες από τα δεδομένα, οι μετοχές κινούνται ανοδικά.
Οι επενδυτές προσπαθούν να σταθμίσουν πώς θα διατηρηθεί το ισχυρό κλίμα της περασμένης εβδομάδας στην αγορά, σε μια εβδομάδα διαπραγμάτευσης που είναι «αναιμική» σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα.
«Πιστεύουμε ότι οι αγορές μετοχών είναι τόσο τεντωμένες όσο γίνεται, με τους συμμετέχοντες στην αγορά να είναι επιφυλακτικοί», έγραψε ο Mike Wilson της Morgan Stanley σε σημείωμα την Τρίτη.

Στα μάκρο, σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάιο 2023, με τους κατασκευαστές να ενισχύουν τη δραστηριότητά τους για να καλύψουν την έντονη ζήτηση από αγοραστές.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών ανήλθαν τον προηγούμενο μήνα στο 1,63 εκατομμύρια, σε εποχικά προσαρμοσμένη ετήσια βάση, έναντι 1,34 εκατομμυρίων τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση την Τρίτη.
Άνοδο εμφάνισαν και οι οικοδομικές άδειες, που αποτελούν ένδειξη της εξέλιξης κατασκευής κατοικιών στο μέλλον, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 5,2% τον Μάιο και ανήλθαν στο 1,49 εκατομμύρια άδειες.

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω... Κίνας - O DAX -0,4%

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC).
Οι γερμανικές μετοχές ηγούνταν της πτώσης, καθώς οι μετοχές της εταιρίας Lanxess σημείωσαν βουτιά μετά τη πτωτικά αναθεώρηση των προβλέψεων της, με τον DAX να υποχωρεί από τα υψηλά της Παρασκευής.
Ο πανευρωπαϊκής δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,4%.
Η μετοχή της εταιρίας ειδικών χημικών προϊόντων Lanxess κατέγραψε βουτιά 13,3%, καθώς αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο και για το σύνολο της ετήσιας χρήσης. Ο δείκτης του κλάδου χημικών σημείωσε πτώση 1,7%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,55%, στις 16.111 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε μείωση 0,25%, στις 7.569 μονάδες.
Στις 7.294 μονάδες με πτώση 0,27% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο διαπραγματεύτηκε στο -0,64 και τις 27.576 μονάδες.
5_69.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης