Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι έλληνες τραπεζίτες αρχίζουν να μην ενθουσιάζονται… με το χρηματιστήριο και τις μετοχές – Συστήνουν αυτοσυγκράτηση

Οι έλληνες τραπεζίτες αρχίζουν να μην ενθουσιάζονται… με το χρηματιστήριο και τις μετοχές – Συστήνουν αυτοσυγκράτηση
Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές αρχίζουν και γίνονται ακριβές ειδικά η Eurobank και η Εθνική ενώ Alpha bank και Πειραιώς έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου.
Έχουμε αναφερθεί στον στόχο των 1.500 μονάδων και μετά ξεφούσκωμα στην ήδη υπερβολική φούσκα του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Η άποψη του bankingnews δεν έχει αλλάξει... δεν γίναμε ξαφνικά αισιόδοξοι... ορισμένοι βλέπουν τις 1.500 μονάδες και είμαστε υποχρεωμένοι να το καταγράψουμε αλλά για εμάς η αγορά είναι φούσκα...
Μάλιστα ορισμένοι ξένοι δεν αποκλείουν να δούμε δύο κύματα ανόδου το ένα να μας οδηγήσει στις 1.500 μονάδες, να υπάρξει μια διόρθωση και ακολούθως νέα άνοδο με αφύπνιση όλων των περιφερειακών χαρτιών.

Ωστόσο οι έλληνες τραπεζίτες αρχίζουν να βλέπουν ψύχραιμα την κατάσταση… και αρχίζουν να βλέπουν υπερβολές… και συγκρίνουν τις ελληνικές τράπεζες με τις ευρωπαϊκές…

BNP Paribas
Η Γαλλική τράπεζα BNP Paribas με 121,7 δισεκ. κεφάλαια έχει 70 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία διαμορφώνοντας το P/BV στο 0,57…
Όλες οι ελληνικές τράπεζες αποτιμώνται υψηλότερα από την BNP Paribas, μάλιστα ορισμένες ελληνικές τράπεζες είναι πανάκριβες σε σχέση με την BNP Paribas.

Unicredit
Η Ιταλική τράπεζα Unicredit διαθέτει tangible book κεφάλαια 55,2 δισεκ. και 62 δισεκ. συνολικά κεφάλαια με 38 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία διαμορφώνοντας το P/BV στο 0,69.
Ήδη η Unicredit έχει ανακοινώσει σχέδιο επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 3,34 δισεκ. ευρώ, διένειμε μέρισμα 1,9 δισεκ. και επαναγοράζει και κεφάλαια AT1 ύψους 1,25 δισεκ.

Intesa San Paolo
Η Ιταλική τράπεζα Intesa San Paolo διαθέτει tangible book κεφάλαια 52,5 δισεκ. και 61,4 δισεκ. συνολικά κεφάλαια με 44 δισεκ. χρηματιστηριακή αξία διαμορφώνοντας το P/BV στο 0,84.
H Intesa έχει ανακοινώσει 1,4 δισεκ. διανομή μερίσματος, πέτυχε κέρδη 1,95 δισεκ. στο α΄ τρίμηνο 2023 και με 995 δισεκ. ενεργητικό έχει βάλει στόχο το 1 τρισεκ. συνολικά assets.

Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές αρχίζουν και γίνονται ακριβές ειδικά η Eurobank και η Εθνική ενώ Alpha bank και Πειραιώς έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου.

Ορισμένα τραπεζικά στελέχη αναφέρουν τα εξής….

Η Eurobank δύσκολα θα ξεπεράσει τα 1,75 ευρώ και η Εθνική τα 6,5 ευρώ, για τις δύο αυτές μετοχές οτιδήποτε υψηλότερο θεωρείται ακριβό…
Η Alpha bank θα μπορούσε να δει τα 1,8 ευρώ και η Πειραιώς τα 3,30 ευρώ αλλά εκεί οριοθετούνται οι δίκαιες τιμές τους…

Οι τραπεζίτες λοιπόν συστήνουν αυτοσυγκράτηση… και αφού συστήνουν αυτοσυγκράτηση….καλό είναι οι επενδυτές να αυτοσυγκρατηθούν…

Τρέχουσα αποτίμηση με όρους P/BV

Eurobank κεφάλαια 6,5 δισεκ και χρηματιστηριακή αξία 5,63 δισεκ = P/BV 0,87
Εθνική τράπεζα κεφάλαια 6,74 δισεκ και χρηματιστηριακή αξία 5,36 δισεκ = P/BV 0,80
Πειραιώς κεφάλαια 5,8 δισεκ και χρηματιστηριακή αξία 3,66 δισεκ = P/BV 0,63
Alpha bank κεφάλαια 5,9 δισεκ και χρηματιστηριακή αξία 3,57 δισεκ = P/BV 0,61

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης