Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin για αντεπίθεση: Επιβεβαιώνονται οι τρομακτικές απώλειες των Ουκρανών - Έχουν 10πλάσιους νεκρούς από τη Ρωσία

Putin για αντεπίθεση: Επιβεβαιώνονται οι τρομακτικές απώλειες των Ουκρανών - Έχουν 10πλάσιους νεκρούς από τη Ρωσία
O Putin τόνισε, πως από υποκλαπείσες συνομιλίες επιβεβαιώνονται οι παρατηρήσεις του για τις βαριές απώλειες, που υπέστησαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά την αντεπίθεση
Σχετικά Άρθρα
Για επιβεβαίωση των τρομακτικών απωλειών του ρωσικού στρατού από την έναρξη της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση.
O Putin τόνισε, πως από υποκλαπείσες συνομιλίες επιβεβαιώνονται οι παρατηρήσεις του για τις βαριές απώλειες, που υπέστησαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά την αντεπίθεση.
«Αυτό που σας είπα για τις απώλειες του εχθρού - το επιβεβαιώνουν σε συνομιλίες.
Υπάρχουν πολλά κανάλια», σημείωσε.
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει ότι οι απώλειες της ουκρανικής πλευράς «είναι πολύ μεγάλες, περίπου 1 προς 10 σε σύγκριση με τον ρωσικό στρατό».
Όσον αφορά τον ρωσικό αμυντικό τομέα, ο Putin σημείωσε ότι η ανάπτυξη drones (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) αποτελεί προτεραιότητα.
«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επέκταση της στρατιωτικής βιομηχανίας όσον αφορά την παραγωγή drones.

Αλληλεγγύη στη ρωσική κοινωνία

Κατά τα άλλα ο Putin ευχαρίστησε τους στρατιωτικούς - εθελοντές που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
«Θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για την ετοιμότητά τους να υπερασπιστούν τη μεγάλη μας πατρίδα», είπε ο Putin.
Χαρακτήρισε την αλληλεγγύη μέσα στη ρωσική κοινωνία κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ως το μεγάλο πλεονέκτημα της Ρωσίας.
«Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Tass.
Ο Putin πρόσθεσε ότι ορισμένοι τραυματίες στρατιώτες επιστρέφουν πρόθυμα για να λάβουν μέρος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, λέγοντας ότι έπρεπε να πει προσωπικά σε κάποιους στρατιώτες να πάνε σπίτι τους.

Για τον άφαντο Ουκρανό αρχιστράτηγο

Αναφορικά με τον «εξαφανισμένο» Ουκρανό αρχιστράτηγος Valeriy Zaluzhny ο Putin δήλωσε πως μπορεί να βρίσκεται στο εξωτερικό.
«Το ξέρω.
Νομίζω ότι ξέρω», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση πού βρίσκεται ο Zaluzhny.
Ο Putin πρόσθεσε ότι θα μπορούσε κανείς να ρωτήσει τον Ανώτατο Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για αυτό.
«Μου φαίνεται ότι είναι στο εξωτερικό.
Αλλά μπορεί να κάνω λάθος», κατέληξε ο Putin.
Τον Μάιο, στα μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκαν πληροφορίες για τον σοβαρό τραυματισμό του Valeriy Zaluzhny.
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, αλλά ο Valeriy Zaluzhny δεν εμφανίστηκε δημόσια για μεγάλο χρονικό διάστημα και αρνήθηκε να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο αρχηγών γενικού επιτελείου «ακόμη και σε μορφή τηλεδιάσκεψης» λόγω της «τεταμένης επιχειρησιακής κατάστασης» στην Ουκρανία.
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές λαμβάνουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Valeriy Zaluzhny αλλά δεν θα ήθελαν να αποκαλύψουν τίποτα.

Περισσότερα πυρηνικά από όλο το ΝΑΤΟ μαζί

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα μόνο εάν βρεθεί αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή απειλή, δήλωσε ο Putin κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) που έκλεισε τις εργασίες του το βράδυ του Σαββάτου 17/6.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του όσον αφορά στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων χαμηλής απόδοσης ως αποτρεπτικού μέσου, ο Putin τόνισε ότι η στάση του σχετικά με την ιδέα χρήσης τέτοιων όπλων ήταν «αρνητική» και έδειξε το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας.
«Τα πυρηνικά όπλα δημιουργούνται για να διασφαλίσουν την ασφάλειά μας με την ευρύτερη έννοια και την ίδια την ύπαρξη του ρωσικού κράτους.
Αλλά εμείς...
- πρώτον, δεν έχουμε τέτοια ανάγκη και
- δεύτερον, το ίδιο το γεγονός της συζήτησης αυτού του θέματος μειώνει ήδη το όριο για τη χρήση (πυρηνικών) όπλων», είπε, σύμφωνα με το RT.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει σε συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό με τη Δύση, δεδομένου ότι η μείωση του οπλοστασίου της χώρας θα τη έθετε σε μειονεκτική θέση.
«Διαθέτουμε περισσότερα όπλα αυτού του είδους από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Το γνωρίζουν και προσπαθούν πάντα να μας πείσουν να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για τη μείωση.
Αποκλείεται...», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ανάπτυξη πυρηνικών στην Λευκορωσία

Όσον αφορά την ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, ο Putin είπε ότι ολόκληρη η παρτίδα θα αναπτυχθεί μέχρι το τέλος του έτους.
«Όπως γνωρίζετε, πραγματοποιήσαμε συνομιλίες με τον Πρόεδρο [της Λευκορωσίας Alexander] Lukashenko για την ανάπτυξη μέρους αυτών των τακτικών όπλων στο Λευκορωσικό έδαφος.
Και οι πρώτες πυρηνικές κεφαλές παραδόθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Αυτή είναι η πρώτη παρτίδα.
Θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», είπε.
Ο Putin είπε ότι αυτό το μέτρο θα χρησιμεύσει ως αποτρεπτικό «έτσι ώστε όλοι όσοι σκέφτονται να μας χτυπήσουν στρατηγικά να μην ξεχάσουν αυτό το γεγονός».
Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη ουκρανική αντεπίθεση στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο Putin είπε ότι ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το 30% των δυτικών τεθωρακισμένων που προμήθευαν στις δυνάμεις του Κιέβου και θα συνεχίσει να τα εξαφανίζει.

Οι δυτικοί μετέφεραν τον διάλογοι στο πεδίο μάχης και εξοπλισμών

«Δεν είμαστε εμείς που αρνούμαστε να κάνουμε διάλογο μαζί τους [οι δυτικές χώρες]: απλώς έχουν μεταφέρει αυτόν τον διάλογο στη σφαίρα των παραδόσεων όπλων.
Αλλά θα πυρπολήσουμε όλα αυτά που έχουν προμηθεύσει και θα δούμε τι θα κάνουν στη συνέχεια», είπε ο Ρώσος ηγέτης, απαντώντας σε ερωτήσεις στο φόρουμ.
«Περίπου το 30% των παρεχόμενων βαριών τεθωρακισμένων έχει ήδη καταστραφεί.
Δεν μιλάω μόνο για Bradley και Leopards.
Μέχρι και 218 τανκς, ανάμεσά τους Leopards, και 418 τεθωρακισμένα, όπως θυμάμαι, συμπεριλαμβανομένων των Bradley, είναι η συνολική ποσότητα.
Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί».
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσει «ένα διαφορετικό μονοπάτι και να αναζητήσει ειρηνικά μέσα για την επίλυση της διαφοράς.
Αλλά δεν έχει καταλήξει σε αυτό μέχρι στιγμής και βλέπουμε ότι προσπαθούν να κερδίσουν στο πεδίο της μάχης.
Αφήστε τους να προσπαθήσουν.
Θα δούμε τι θα βγει από τις προσπάθειές τους.
Μέχρι στιγμής αποτυγχάνουν και δύσκολα θα καταφέρουν κάτι», πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία απαντά πάντα στρατιωτικά στα ουκρανικά πλήγματα στο έδαφός της.
Ωστόσο, σημείωσε ότι τα αντίποινα δεν αναφέρονται πάντα ευρέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης