Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέρριψε ο Zelensky την αφρικανική πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία

Απέρριψε ο Zelensky την αφρικανική πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία
Μόνο αν φύγουν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία, θα μιλήσει με τη Ρωσία, είπε ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Απέρριψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy την πρωτοβουλία των πολιτικών ηγετών της Αφρικής για ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία να συνομιλήσει με τη Ρωσία μόνο όταν εκείνη αποσύρει τις δυνάμεις της από το σύνολο των ουκρανικών εδαφών.
Οι Αφρικανοί ηγέτες επισκέφθηκαν το Κίεβο την Παρασκευή 16/6 και συναντήθηκαν με τον Zelensky.
Θα μεταβούν το Σάββατο 17/6 στην Αγία Πετρούπολη όπου θα έχουν ομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Mostafa Madbouly και άλλους, ο Zelensky ότι «δεν θα επιτύχει η διπλωματία με τη Ρωσία όσο βρίσκονται στο έδαφός μας».
Ο Macky Sall, πρόεδρος της Σενεγάλης, απάντησε ότι «όταν πολεμάς, μάλλον πρέπει να έχεις χώρο για διάλογο».
Περίπου τα μισά από τα 55 κράτη της Αφρικής έχουν υποστηρίξει ψηφίσματα του ΟΗΕ που καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή ενώ τα αλλα μισά έχουν προσπαθήσει να παραμείνουν αδέσμευτα.
Τα σχόλιο Zelensky δεν σηματοδοτεί καμία αλλαγή στη μακροχρόνια στάση της Ουκρανίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες, παρά τις ελπίδες της αφρικανικής αντιπροσωπείας ότι θα μπορούσε να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου.
Το αφρικανικό σχέδιο αποκλιμάκωσης, λίγες λεπτομέρειες του οποίου έχουν αποκαλυφθεί, είναι το τελευταίο σε μια σειρά ξένων προσπαθειών για μεσολάβηση  ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, ενώ ο πόλεμος συμπληρώνει ήδη 16 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης