Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επωφελούμενοι από την καταστροφή του φράγματος, η Ουκρανία επιχειρεί επιθέσεις στον ποταμό Δνείπρο

Επωφελούμενοι από την καταστροφή του φράγματος, η Ουκρανία επιχειρεί επιθέσεις στον ποταμό Δνείπρο
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταστρέφουν την ουκρανική δύναμη στο μέτωπο της Zaporizhia
Σχετικά Άρθρα
Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες επίθεσης σε όλα τα μέτωπα.
Δεδομένου ότι δεν κατάφεραν να διαπεράσουν τη ρωσική άμυνα σε σχεδόν δύο εβδομάδες αιματηρών επιθέσεων, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν τώρα να ξεκινήσουν ένα νέο μέτωπο κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson.
Παρά τις προσπάθειες να κατηγορηθεί η Ρωσία ότι υπονόμευσε το φράγμα Kakhova, ο στρατός της Ουκρανίας είναι αυτός που επωφελείται από τις πλημμύρες, που οδήγησαν σε μια ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταστρέφουν την ουκρανική δύναμη στο μέτωπο της Zaporizhia.
Στα νότια της Velikaya Novoselka, οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο Makarovka και το Urozhainoe, όπου ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί να προχωρήσει στη γκρίζα ζώνη. Χωρίς επιτυχία στα μέτωπα της Zaporizhia, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να επιτεθεί στην περιοχή Kherson για να αποσπάσει την προσοχή των Ρώσων και να τους εμποδίσει να ενισχύσουν την άμυνα κατά τις κύριες κατευθύνσεις της ουκρανικής επίθεσης.
Μετά την καταστροφή του φράγματος Kakhovka στις 6 Ιουνίου, ουκρανικές ομάδες επανέλαβαν τις επιθέσεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου, όπου το νερό είχε σχεδόν υποχωρήσει από τους οικισμούς και τις ρωσικές άμυνες με ναρκοπέδια και στρατιωτικές θέσεις έχουν καταστραφεί.
Ο αριθμός των ουκρανικών ομάδων που προσπαθούν να εισβάλουν σε ρωσικά εδάφη κοντά στα νησιά του Δνείπερου έχει αυξηθεί σημαντικα τις τελευταίες ημέρες.
Τουλάχιστον δύο ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν κοντά στο Golaya Pristan και άλλα πέντε καταστράφηκαν κοντά στο Alyoshki.

Μια άλλη ουκρανική ομάδα προσπάθησε να αποκτήσει έδαφος σε ένα ξενοδοχείο νότια της γέφυρας Antonovsky, όπου καταστράφηκε από το ρωσικό πυροβολικό.
Σύμφωνα με αναφορές, οι ουκρανικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στα νησιά κοντά στο Alyoshki και κατάφεραν να κερδίσουν πρόσβαση εκεί τη νύχτα της 16ης Ιουνίου.
Ωστόσο, μια μαζική επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου είναι απίθανη.
Οι πλημμύρες καθιστούν αδύνατη τη μεταφορά βαρέως εξοπλισμού και οι προσπάθειες μεταφοράς μιας μεγάλης ομάδας μέσω του ποταμού κάτω από τα ρωσικά πυρά είναι πολύ επικίνδυνες.
Η δραστηριότητα των ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης ανατολικά του HPP Kakhova αποσκοπεί στη διαρκή εμπλοκή των ρωσικών στρατευμάτων.
Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για μεγάλες επιχειρήσεις απόβασης της Ουκρανίας στην περιοχή της ρηχής δεξαμενής Kakhova.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος του Δνείπερου συνοδεύονται από μονομαχίες βαρέως πυροβολικού.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν καθημερινά να βομβαρδίζουν χωριά στην ανατολική ακτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης