Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη νέα αύξηση από την ΕΚΤ - O DAX -0,7%

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη νέα αύξηση από την ΕΚΤ - O DAX -0,7%
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 40 ευρώ στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
Κλιμακώνονται οι πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στον απόηχο και του σήματος που έστειλε η αμερικανική Fed για περισσότερες αυξήσεις.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,7% στις 16.203 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.614 μονάδες.
Στις 7.265 μονάδες με απώλειες 0,9% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,6% στις 27.641 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει οριακές μεταβολές στις 9.436 μονάδες.
Ήπια άνοδο 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.780 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 40 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Ιουλίου να ενισχύεται 6%. Νωρίτερα η άνοδος έφτασε το 20%.
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύονται 0,9% στα 73,81 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +0,9% στα 68,86 δολ. το βαρέλι.
Οι απώλειες περιορίστηκαν κάπως από την άνοδο των μετοχών της H&M, η οποία ανέβασε τις μετοχές του λιανεμπορίου, αφού επισήμανε ότι οι πωλήσεις τον Ιούνιο, τον πρώτο μήνα του τρίτου τριμήνου της, είχαν ξεκινήσει καλά.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,3%.
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες λιανικής κέρδισαν 0,9%, με τη σουηδική H&M να σημειώνει άνοδο 5,3%

Ασία: Διχασμένοι οι επενδυτές μεταξύ Κίνας και Fed - Ο Hang Seng στο +1,5%

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ασιατικές μετοχές την Πέμπτη, ενισχυμένες από την προοπτική αύξησης των κινήτρων στην Κίνα μετά τις περισσότερες μειώσεις των επιτοκίων στη χώρα, αν και τα hawkish μηνύματα από τη Fed συγκράτησαν τα κέρδη.
Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας σημείωσαν άνοδο 0,7% και 0,3%, αντίστοιχα, μετά τη μείωση των επιτοκίων των μεσοπρόθεσμων δανείων της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBOC).
Η κίνηση αυτή ακολουθεί τη μείωση των επιτοκίων των βραχυπρόθεσμων δανείων της τράπεζας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και ενδεχομένως προαναγγέλλει μείωση των βασικών επιτοκίων δανείων αναφοράς της PBOC την επόμενη εβδομάδα, απελευθερώνοντας περισσότερη ρευστότητα στην κινεζική οικονομία, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αναζωογονήσει την επιβραδυνόμενη οικονομική ανάκαμψη.
Οι μειώσεις των επιτοκίων αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό μια σειρά αδύναμων κινεζικών οικονομικών δεικτών την Πέμπτη, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή, οι λιανικές πωλήσεις και οι επενδύσεις παγίων αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Μάιο, σημειώνει το Investing.com.
Παρά το ισχυρό ξεκίνημα του έτους, η κινεζική οικονομία έχει χάσει τη δυναμική της τους τελευταίους μήνες λόγω της αδυναμίας του μεταποιητικού τομέα και της απροθυμίας των ιδιωτικών κεφαλαίων να επενδύσουν στη χώρα.
Ωστόσο, οι μειώσεις των επιτοκίων υποδηλώνουν αυξημένες συνθήκες ρευστότητας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, γεγονός που θα μπορούσε να παράσχει κάποια βραχυπρόθεσμη στήριξη στις αγορές.
Άλλες ασιατικές αγορές σημείωσαν άνοδο, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ενισχύεται 1,5% χάρη στην έκθεσή του στην Κίνα.
Ο ASX 200 της Αυστραλίας αυξήθηκε επίσης κατά 0,3%, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η αγορά εργασίας της χώρας παραμένει ισχυρή.
Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,7%, ενώ ο ευρύτερος TOPIX +0,5%, με τα δύο χρηματιστήρια να σημειώνουν νέα υψηλά 33 ετών, καθώς τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις εξαγωγές και τις παραγγελίες μηχανημάτων σηματοδότησαν κάποια ανθεκτικότητα της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης