Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγωμένος από τις ήττες ο Zelensky – Παραδέχθηκε πως άρχισε η ουκρανική αντεπίθεση αλλά... δεν είχε καμία διάθεση να μιλήσει

Παγωμένος από τις ήττες ο Zelensky – Παραδέχθηκε πως άρχισε η ουκρανική αντεπίθεση αλλά... δεν είχε καμία διάθεση να μιλήσει
Οι ουκρανικές αρχές δείχνουν να υποβαθμίζουν την έκταση των μαχών στο μέτωπο τις τελευταίες ημέρες και δεν αναφέρονται με λεπτομέρειες στη στρατηγική τους
Σχετικά Άρθρα
Η αποτυχία της αντεπίθεσης, οι τραγικές απώλειες – σε πέντε μέρες μία ταξιαρχία ήτοι 4.000 άνδρες – έχουν επιδράσει καταλυτικά στην ουκρανική ηγεσία, όπου η απογοήτευση και η αμηχανία δεν κρύβονται.
Οι ουκρανικές αρχές δείχνουν να υποβαθμίζουν την έκταση των μαχών στο μέτωπο τις τελευταίες ημέρες και δεν αναφέρονται με λεπτομέρειες στη στρατηγική τους, καθώς οι ήττες είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις.

Ο Zelensky δεν είχε καμία διάθεση να μιλήσει

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky παραδέχθηκε για πρώτη φορά το Σάββατο (10/6/2023) πώς βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο του πολέμου, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτές.
«Ενέργειες αντεπίθεσης και άμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και δεν θα μιλήσω για αυτές λεπτομερώς», τόνισε ο Zelensky σε συνέντευξη Τύπου.
«Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στους στρατιώτες μας και εγώ τους εμπιστεύομαι», περιορίστηκε να δηλώσει.
Εξάλλου Ουκρανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν ευθέως ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αναμένουν να υποστούν απώλειες κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε στις 9 Ιουνίου ότι αναμένονται απώλειες κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων και ότι ο «στρατιωτικός εξοπλισμός που δεν μπορεί να καταστραφεί» δεν έχει ακόμη εφευρεθεί.
Η ISW εκτίμησε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν δεσμεύσει μόνο ένα μέρος των διαθέσιμων αποθεμάτων τους για τρέχουσες αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις και ότι οι υπάρχουσες αναφορές για κατεστραμμένο εξοπλισμό που παρείχε η Δύση δεν αποτελούν οριστικό μέτρο της τρέχουσας ουκρανικής μαχητικής ισχύος
Ο Serhiy Cherevaty εκπρόσωπος της Διοίκησης Ανατολικής Ουκρανίας δήλωσε ότι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν 1.400 μέτρα γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Bakhmut στα ανατολικά.

Putin: Αποτυγχάνουν

Ωστόσο σύμφωνα με τους Ρώσους στο Bakhmut (Artyomovsk) σημειώθηκε ένα νέο λουτρό αίματος για τους Ουκρανούς – πάνω από 230 νεκροί σε λίγες ώρες – ενώ όλες οι επιθετικές ενέργειες αποκρούστηκαν με επιτυχία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ουκρανία ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη μεγάλη αντεπίθεση κατά του ρωσικού στρατού.
Ο ρωσικός στρατός έχει αναφέρει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κυρίως στο νότιο μέτωπο τις τελευταίες έξι ημέρες.
Ο Putin, ωστόσο, υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός απέτυχε «να επιτύχει τους στόχους του» κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων και έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Δεν πάει καλά η αντεπίθεση της Ουκρανίας


Εξάλλου η Δύση αρχίζει πλέον ανοικτά να αναγνωρίζει την στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας και επίσης να επιβεβαιώνει τις μεγάλες απώλειες των Ουκρανών τις πρώτες 5 ημέρες της αντεπίθεσης όπου έχασαν χιλιάδες στρατιώτες και καταστράφηκαν αμέτρητα τεθωρακισμένα.
Η Ουκρανία μέσα σε 5 ημέρες έχασε τόσο αριθμό στρατιωτών που ισοδυναμούν με μια Ταξιαρχία από τις 11 που έχουν ετοιμάσει για την επιθετικές τους ενέργειες…
Κατέγραψε εντυπωσιακές απώλειες και πάλι στο Bakhmut, όπου έχασε 230 στρατιώτες σε λίγες ώρες, σε ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες.
Το αμερικανικό Politico ανοικτά πλέον αναγνωρίζει ότι η Ουκρανία δεν πάει καλά στην προσπάθεια αντεπίθεσης της….
Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας προειδοποιεί ότι η προσπάθεια αντεπίθεσης της Ουκρανίας…. δεν είναι βέβαιο ότι θα στεφθεί με επιτυχία.
Πολωνός στρατηγός προειδοποιεί ότι μια μεγάλη στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας… δεν θα ευνοήσει την Ουκρανία..
Οι ρωσικές δυνάμεις από την πλευρά τους συνεχίζουν την μεθοδική άμυνα ενώ καταστρέφουν κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας ενώ χτυπούν ανελέητα τα Ουκρανικά στρατεύματα…
Μεταξύ του Ουκρανικού στρατού… επικρατεί προβληματισμός… το ηθικό παραπαίει, ορισμένοι στρατιώτες αρνούνται να συμμετάσχουν στις μάχες θεωρούν ότι δίνονται τροφή για κρέας… στο ρωσικό πυροβολικό…
την ώρα που γίνεται γνωστό πως χτυπούν πολίτες τους με Storm Shadow και μάλιστα τόσο ευάλωτους όσοι οι εκτοπισμένοι από την πλημμύρα του φράγματος Kakhovka, στα καταφύγια που έχουν καταλύσει.

Νέα σφαγή στο Bakhmut

Τραγικές απώλειες, που φέρνουν στη μνήμη, την «κρεατομηχανή» κατέγραψαν εκ νέου οι Ουκρανοί στο Bakhmut (Artyomovsk) στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) τις τελευταίες 24 ώρες.

«Έξω από την πόλη Artyomovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, η Ομάδα μάχης ‘’Νότος’’ απέκρουσε με επιτυχία πέντε εχθρικές επιθέσεις προς Kleshcheevka, Dubovo-Vasilevka, Yagodnoye και Andreevka.
Δεν επιτράπηκε καμία διείσδυση του εχθρού στην άμυνά μας», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό, μέχρι και 230 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πέντε μηχανοκίνητα οχήματα και δύο οβιδοβόλα D-30.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης