Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη - Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί το Ιράν ότι βοηθά τη Ρωσία να φτιάξει εργοστάσιο παραγωγής drones στη Μόσχα

Νέα εξέλιξη - Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί το Ιράν ότι βοηθά τη Ρωσία να φτιάξει  εργοστάσιο παραγωγής drones στη Μόσχα
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έδειξε μάλιστα δορυφορικές εικόνες της προγραμματισμένης τοποθεσίας κατασκευής αυτού του εργοστασίου στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της Alabuga
Σχετικά Άρθρα
Εδώ και αρκετούς μήνες οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι προμηθεύει με drones τη Ρωσία, η οποία τα χρησιμοποιεί στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν μάλιστα δηλώσει ότι το Ιράν έχει παράσχει στη Ρωσία εκατοντάδες «Shahed» Καμικάζι για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο λΛευκός Οίκος από την άλλη μεριά, έως τώρα, επικαλούμενος πρόσφατα αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν, ότι τα drones που χρησιμοποιεί η Ρωσία κατασκευάζονται στο Ιράν και μεταφέρονται στη Ρωσία μέσω της Κασπίας Θάλασσας
Για πρώτη φορά όμως εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εμβαθύνει την αμυντική της συνεργασία με το Ιράν, ότι έχει λάβει εκατοντάδες επιθετικά drones ιρανικής κατασκευής και κυρίως ότι ετοιμάζει εργοστάσιο κατασκευής drones κοντά στη Μόσχα. 
«Η Ρωσία χρησιμοποιεί ιρανικά UAV τις τελευταίες εβδομάδες για να χτυπήσει το Κίεβο και να τρομοκρατήσει τον ουκρανικό πληθυσμό και η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Ιράν φαίνεται να βαθαίνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος ασφάλειας του Λευκού Οίκου John Kirby σε δήλωσή του.
«Ανησυχούμε επίσης ότι η Ρωσία συνεργάζεται με το Ιράν για την παραγωγή ιρανικών UAV από το εσωτερικό της Ρωσίας».
Ο Kirby πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει και την τοποθεσία, όπου η Ρωσία, με τη συνδρομή του Iράν, να φτιάξει το εργοστάσιο και πως αυτή βρίσκεται στην ειδική οικονομική ζώνη της Alabuga, ανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας, με τον Kirby να προσθέτει ότι ότι το εργοστάσιο θα μπορούσε να λειτουργήσει το επόμενο έτος.
«Δημοσιεύουμε δορυφορικές εικόνες της προγραμματισμένης τοποθεσίας αυτού του εργοστασίου κατασκευής UAV στην Ειδική Οικονομική Ζώνη της Alabuga», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης