Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ανθρωπιά χάθηκε στην Kherson: Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν διασώστες που προσπαθούν να σώσουν πολίτες από πλημμυρισμένες περιοχές

Η ανθρωπιά χάθηκε στην Kherson:  Οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν διασώστες που προσπαθούν να σώσουν πολίτες από πλημμυρισμένες περιοχές
Υπάρχουν 35 κοινότητες στην πλημμυρική ζώνη και οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών απομακρύνονται
Σχετικά Άρθρα
Τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πυρά όλμων σε διασώστες που απομακρύνουν ανθρώπους από πλημμυρισμένες περιοχές στην περιοχή Kherson, κατήγγειλε ο Andrey Alexeyenko, επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης.
«Σήμερα, οι Ναζί εξαπολύουν στοχευμένα πυρά όλμων σε βάρκες διασωστών που σώζουν ανθρώπους από στέγες και τους μεταφέρουν σε στεγνές περιοχές.
Μόνο από θαύμα, κανείς δεν τραυματίστηκε», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Το πρωί της 6ης Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε μια πυραυλική επίθεση στον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των βαλβίδων αυλάκωσης στο φράγμα με αποτέλεσμα να ξεφύγουν χείμαρροι νερού,
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, υπάρχουν 35 κοινότητες στην πλημμυρική ζώνη και οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών απομακρύνονται.
Οκτώ άνθρωποι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 60 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σκόπιμη δολιοφθορά

Η καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού έχει προκαλέσει σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά με γεωργικές εκτάσεις κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου να καταστρέφονται.
Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος στη διώρυγα της Βόρειας Κριμαίας να πέσει δραματικά το ύψος του νερού.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov χαρακτήρισε την επίθεση στο φράγμα Kakhovka ως πράξη σκόπιμης δολιοφθοράς από τις ουκρανικές δυνάμεις, προσθέτοντας πώς το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να φέρει την πλήρη ευθύνη για τις συνέπειές του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης