Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας για ΑΕΠ: Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα, είναι πιο ισχυρή και έχει χαράξει νέα πορεία

Σταϊκούρας για ΑΕΠ: Η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα, είναι πιο ισχυρή και έχει χαράξει νέα πορεία
Η αύξηση του ΑΕΠ συνεχίζει να εδράζεται, μεταξύ άλλων, στη σημαντική ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών
Tην άνοδο του ΑΕΠ κατά 2,1% σχολίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως σε επίπεδο όγκου το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι το υψηλότερο της τελευταίας δεκαετίας, ενώ «οι επιδόσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία, παρά τις πιέσεις που υπέστη και εν μέρει ακόμα υφίσταται από τις εξωγενείς κρίσεις, διατηρεί ισχυρή δυναμική».
Παράλληλα, σηματοδοτούν μία δυναμική εκκίνηση για την πορεία του ΑΕΠ στο σύνολο του τρέχοντος έτους, θέτοντας τις βάσεις για επίτευξη ανάπτυξης τουλάχιστον ανάλογης των εκτιμήσεων, σύμφωνα με τον ίδιο.
Κατά τον υποψήφιο βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τις προοπτικές και τη δυναμική της οικονομίας είναι το γεγονός ότι η αύξηση του ΑΕΠ συνεχίζει να εδράζεται, μεταξύ άλλων, στη σημαντική ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών.
Δηλαδή, η συντελούμενη ανάπτυξη συνδυάζεται με την ποιοτική βελτίωση των συνιστωσών του εθνικού πλούτου.
«Πλέον η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα. Είναι πιο ισχυρή, έχει χαράξει νέα πορεία και έχει θέσει στέρεες βάσεις για ένα ακόμα καλύτερο αύριο
για όλες και όλους, πρωτίστως για τη νέα γενιά.
Αυτό κατακτήθηκε, οικοδομώντας πολιτικές, με ακρογωνιαίους λίθους την ισχυρή βούληση, την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία.
Αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς φορείς, τους θεσμούς, τις αγορές, τους επενδυτές και συνιστά ακόμα μία αναγνώριση και επιβεβαίωση της σκληρής, μεθοδικής και αποτελεσματικής προσπάθειας που καταβλήθηκε από όλους – πολίτες και πολιτεία – στο πεδίο της οικονομίας, μέσα σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, τα τελευταία 4 χρόνια.
Προσπάθεια την οποία οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επικρότησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου.
Προσπάθεια που είναι απαραίτητο να συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα, χωρίς εφησυχασμό και με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών» υπογράμμισε και εμφανίστηκε βέβαιος πως «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα επικυρώσουν, και στις επικείμενες εκλογές, την εμπιστοσύνη τους στην ασκηθείσα κυβερνητική πολιτική και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επομένη τετραετία, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ακόμα πιο ισχυρή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης