Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο Σταϊκούρας παραδέχεται ότι υπάρχει φτώχεια και κοινωνική ανισότητα στην Ελλάδα: Μειώσαμε φόρους 7 δισ. ευρώ

Ο Σταϊκούρας παραδέχεται ότι υπάρχει φτώχεια και κοινωνική ανισότητα στην Ελλάδα: Μειώσαμε φόρους 7 δισ. ευρώ
Ο υπουργός Οικονομικών απέδωσε τα αυξημένα φορολογικά έσοδα στην υψηλότερη ανάπτυξη
Σχετικά Άρθρα
Τα περί φορολογικής λεηλασίας που αποδίδει στη ΝΔ η αντιπολίτευση απέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αν και παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα υπάρχει φτώχεια και κοινωνική ανισότητα.
Ο κ. Σταικούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση μείωσε την τελευταία τετραετία φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ.

Η αύξηση στα φορολογικά έσοδα

Αναφερόμενος στα αυξημένα φορολογικά έσοδα του 2022, τα απέδωσε στην υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις εκτιμήσεις, στην μείωση της φορο-διαφυγής λόγω της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στον τουρισμό αλλά και στην ακρίβεια, για την οποία ωστόσο διευκρίνισε ότι είχε συνεισφορά στο 1/5 της αύξησης των φορολογικών εσόδων.
Ο κ. Σταικούρας ανέφερε ότι τα έσοδα μοιράστηκαν με δίκαιο τρόπο στην κοινωνία, μέσω της μονιμοποίησης κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, της μονιμοποιήσης μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης με μόνιμο τρόπο των συντάξεων, της ενίσχυσης όσων δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά και της αύξησης των απολαβών των γιατρών.

Η φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας

Αναφερόμενος στην φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το 2022 και το 2023 εισπράχθηκαν από 5,3 δις ευρώ από τη φορολόγηση των εταιρειών παραγωγής ενέργειας αλλά και τη φορολογιηση με 33% των υπερκερδών των εταιρειών πετρελαιοειδών. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα 4,7 δις έχουν ήδη εισπραχθεί, ενώ τα 600 εκατ. ευρώ των διυλιστηρίων δεν έχουν εισπραχθεί γιατί δεν έχουν γίνει υποβληθεί ακόμη οι φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης