Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας: Επιτακτική η ανάγκη για ταχεία μετάβαση σε μια περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη

Στουρνάρας: Επιτακτική η ανάγκη για ταχεία μετάβαση σε μια περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη
H Τράπεζα της Ελλάδος έχει θεσπίσει περιβαλλοντική πολιτική, με στόχο την εναρμόνιση του συνόλου των δραστηριοτήτων της με τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος
Την ανάγκη για ταχεία μετάβαση σε μια περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη υπογραμμίζει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, σε δήλωση του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
«Η διαρκώς εντεινόμενη κλιματική κρίση σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την ταχεία μετάβαση σε μια περισσότερο βιώσιμη ανάπτυξη με τη συμβολή και τη συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών.
Οι κεντρικές τράπεζες και οι εποπτικές αρχές, διεθνώς, εντός του πλαισίου της εντολής τους, συνεχίζουν να συμβάλλουν προς αυτό τον σκοπό με την περαιτέρω ενσωμάτωση των θεμάτων βιωσιμότητας στις λειτουργίες τους. Η Τράπεζα της Ελλάδος συνεχίζει το έργο της για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα με ποικίλες δράσεις σε ένα ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα και με τη δέσμευσή της στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 26)» επισημαίνει στο μήνυμα του,
Ως προς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ιδίων δραστηριοτήτων της, προς εκπλήρωση της δέσμευσής της για τη μείωση αυτού, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει θεσπίσει περιβαλλοντική πολιτική, με στόχο την εναρμόνιση του συνόλου των δραστηριοτήτων της με τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω και της εφαρμογής ενός συνεκτικού Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ), κατά το διεθνές πρότυπο ISO. Επιπλέον, πραγματοποιεί πλήθος περιβαλλοντικών δράσεων, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα «BoGreen - Bank of Green».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης