Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η Goldman Sachs δίνει κέρδη στις τράπεζες – Επιλεκτικά και πάλι οι επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η Goldman Sachs δίνει κέρδη στις τράπεζες – Επιλεκτικά και πάλι οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η Goldman Sachs δίνει και πάλι τον τόνο, αφού με μία ακόμη έκθεση κρατάει τις τράπεζες στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ξεχωρίζει η Εθνική και η Πειραιώς στα πρώτα λεπτά και έχουν άνοδο μεγαλύτερη του 1%. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σταθεροποιητικά και πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Εμείς λίγο υψηλότερα και με μέτριες προς καλές συναλλαγές.

ΟΠΑΠ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή. Υπάρχει δικαίωμα επανεπένδυσης. Η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες λίγο πάνω από 3% αλλά χάνει λιγότερο από το μέρισμα που έκοψε.

ΟΤΕ: Τεχνικά δείχνει πως πάει να τερματίζει την πλαγιοκαθοδική κίνηση και να σπάσει ανοδικά το κανάλι. Αν γίνει αυτό τότε θα πρέπει να περιμένουμε καλή κίνηση. Η μετοχή έχει πιεστεί λόγω των ανησυχιών για την πορεία της σταθερής από τον πόλεμο τιμών που γίνεται εδώ και μήνες. Βλέπουμε βέβαια από άλλη εταιρεία να έχει μπει δυνατά στις προσφορές στην κινητή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μεγάλο το ποσοστό των μετόχων που καταψήφισε την έκθεση αποδοχών και ήταν πάνω από το 1/3 αυτών που πήγαν στη γενική συνέλευση. Οι επενδυτές-μέτοχοι και ειδικά σε μία εταιρεία όπως η συγκεκριμένη, διαβάζουν τους ισολογισμούς. Προφανώς και δεν ικανοποιήθηκαν από το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έλαβε έκτακτη αποζημίωση 140 εκατ. ευρώ εκτός από την τακτική που είναι μεταξύ των υψηλότερων, αν όχι η υψηλότερη, μεταξύ των CEO των εισηγμένων. Με άνοδο 1% ξεκίνησε η μετοχή και στα 29,38 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με απώλειες άνω του 2% η μετοχή και χαμηλές συναλλαγές. Στα 4,18 ευρώ και δε λέει να ξεκολλήσει από τη μετριότητα. Πρόσφατα έκοψε το υπόλοιπο του μερίσματος, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία.

ELINOIL: Με καλό όγκο και άνοδο 3,98% άνοιξε η μετοχή. Άλλη μία φθηνή μετοχή του Χ.Α. από την κατηγορία της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης.

PROFILE: Συνεχίζει ακάθεκτη.

ΣΙΔΜΑ: Καλή και η δική της η κίνηση το τελευταίο διάστημα. Πολλές μεταλλουργικές έχουν καλά μεγέθη, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κίνηση. Το παλεύει η συγκεκριμένη καιρό και φαίνεται πως αποδίδει. Στα 2,79 ευρώ και στο +2,57% με χαμηλό όγκο.

REVOIL: Και εδώ βλέπουμε μία καλή διάθεση στο ξεκίνημα, με τους αγοραστές να βγαίνουν στα 1,4550 ευρώ.

PHOENIX VEGA MEZZ: Ανακοίνωσε πως στο πρώτο τρίμηνο έλαβε 5,1 εκατ. ευρώ, ενώ υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2022 είχε ταμείο 13,2 εκατ. ευρώ και σύνολο ενεργητικού 54,5 εκατ. ευρώ. Άρα το ταμείο πάει στα 18,2 εκατ. ευρώ την ώρα που η αποτίμηση είναι στα 65 εκατ. ευρώ.

SUNRISE MEZZ: Η συγκεκριμένη έλαβε από κουπόνια 3,6 εκατ. ευρώ και είχε στο τέλος του 2022 2,1 εκατ. ευρώ και σύνολο ενεργητικού 24,6 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 38 εκατ. ευρώ.

FLEXOPACK: Με 500 τεμάχια άνοιξε η μετοχή στο -5,20% και στα 8,2 ευρώ. Για να δούμε ποιος πούλησε πάλι έτσι στο άνοιγμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης