Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι δυνάμεις Vostok σταμάτησαν την αντεπίθεση των Ουκρανών στο Yuzhno-Donetsk

Ρωσία: Οι δυνάμεις Vostok σταμάτησαν την αντεπίθεση των Ουκρανών στο Yuzhno-Donetsk
Οι Ουκρανοί ανακόπηκαν, δεν πέτυχαν τους στόχους τους αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις Vostok έβαλαν τέλος στην αντεπίθεση των Ουκρανών στην κατεύθυνση Yuzhno-Donetsk ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν και χθες 5 Ιουνίου τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις.
«Κατά τη διάρκεια της 5ης Ιουνίου, ο εχθρός συνέχισε να διεξάγει την επίθεση, επικεντρώνοντας τις κύριες προσπάθειες στο Vremevsky, στην κατεύθυνση του Yuzhno-Donetsk.
Έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες την προηγούμενη μέρα, το καθεστώς του Κιέβου αναδιοργάνωσε τα υπολείμματα της 23ης και 31ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας σε ξεχωριστές ενοποιημένες μονάδες, οι οποίες συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στις περιοχές των οικισμών Novodarovka και Levadnoye.
Επιπλέον, μια νέα ταξιαρχία τέθηκε σε μάχη στην περιοχή αυτή» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νέα αντεπίθεση

Επιπλέον, αναφέρει πως οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν επίσης επίθεση στην κατεύθυνση του κρατικού αγροκτήματος Oktyabrsky και του Novodonetsk με τις δυνάμεις της 37ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με ενισχύσεις, η βάση της οποίας ήταν μονάδες της 68ης Ορεινής Ταξιαρχίας Jaeger των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Ο εχθρός υπέστη ήττα από τα πυρά των δυνάμεων του στρατού, από επιθέσεις της επιχειρησιακής - τακτικής αεροπορίας, από τις δυνάμεις πυραύλων και πυροβολικού, καθώς επίσης και από βαρέα συστήματα φλογοβόλων.
Ως αποτέλεσμα των ενεργειών των στρατιωτικών μονάδων της ομάδας Vostok, που έδειξαν θάρρος και ηρωισμό, ο εχθρός ανακόπηκε και δεν πέτυχε τους στόχους του είχαν ανατεθεί» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης