Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pashinyan (Αρμενία): Δεν είμαστε σύμμαχοι της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας

Pashinyan (Αρμενία): Δεν είμαστε σύμμαχοι της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας
Δεν είμαστε σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ξεκαθαρίζει η Αρμενία
Σχετικά Άρθρα
Η Αρμενία δεν είναι σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της χώρας Νικόλ Πασινιάν, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τον αντίκτυπο αυτής της κρίσης στις σχέσεις της με τις άλλες χώρες.
«Δεν είμαστε σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Και η αίσθηση μας από αυτόν τον πόλεμο, από αυτή τη διένεξη, είναι ότι προκαλεί ανησυχία επειδή επηρεάζει άμεσα όλες μας τις σχέσεις. Στη Δύση αναφέρουν ότι είμαστε σύμμαχος της Ρωσίας (…) στη Ρωσία βλέπουν ότι δεν είμαστε σύμμαχος τους στον πόλεμο στην Ουκρανία, και αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν είμαστε σύμμαχος κανενός σ’ αυτήν την κατάσταση, το οποίο σημαίνει ότι είμαστε ευάλωτοι», είπε ο Νικόλ Πασινιάν σε συνέντευξη του στην εκπομπή Prima News του CNN, προσθέτοντας ότι η Αρμενία αισθάνεται παγιδευμένη ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Η Αρμενία έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία στους τομείς της ασφάλειας και της οικονομίας, που έχουν ενισχυθεί περαιτέρω από την διαμάχη που έχει επί δεκαετίες με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν για τα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Αρμενία είναι μέλος του υπό την αιγίδα της Μόσχας Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφαλείας (ΟΣΣΑ), που είναι στρατιωτική συμμαχία, ενώ το Αζερμπαϊτζάν δεν είναι.
Ερωτηθείς σήμερα για τις δηλώσεις του Πασινιάν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε με προσοχή, λέγοντας ότι η Μόσχα έλαβε υπ’ όψιν της αυτό που αποκάλεσε "σημαντική δήλωση": «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις στην προσέγγιση της Αρμενίας στη σύγκρουση για την Ουκρανία. Τις λαμβάνουμε υπόψη, τις γνωρίζουμε, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις συμμαχικές μας σχέσεις με την Αρμενία».
Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν επανέλαβαν τις συνομιλίες με στόχο την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για την επίλυση της διαφοράς τους σχετικά με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το οποίο αναγνωρίζεται ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους.
Το Αζερμπαϊτζάν ανακατέλαβε το 2020 τμήματα εδάφους που είχε χάσει σε σύρραξη με την Αρμενία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης