Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόνο Ουγγαρία, Τουρκία και Βατικανό θέλουν ειρήνη στην Ουκρανία - Orban: Κατάπαυση πυρός τώρα

Μόνο Ουγγαρία, Τουρκία και Βατικανό θέλουν ειρήνη στην Ουκρανία - Orban: Κατάπαυση πυρός τώρα
Θα συνεχίσουμε να καλούμε στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης είπε ο Orban
Την θέση πως όσοι επιθυμούν την ειρήνη στην Ουκρανία είναι μειοψηφία στην Ευρώπη διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, ο οποίος κατέστησε σαφές πως η Ουγγαρία θα εμμείνει στη θέση της για την ανάγκη να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις και να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, πριν επιχειρήσουν οι Ουκρανοί την αντεπίθεση τους.
«Η Ουγγαρία ανήκει στο στρατόπεδο της ειρήνης και ως εκ τούτου αποτελεί μειοψηφία στην ΕΕ.
Στην ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία είναι εναντίον μας, μας έχουν πιάσει από το λαιμό.
Είναι δύσκολο να είσαι ο μόνος πρωθυπουργός που εκπροσωπεί την πλευρά της ειρήνης» επισήμανε μιλώντας στο ουγγρικό ραδιόφωνο ο Orban.

Μόνο η Ουγγαρία, η Τουρκία και το Βατικανό

Όπως είπε, εκτός από την Ουγγαρία, μόνο το Βατικανό και η Τουρκία αντιτίθενται ενεργά στη συνέχιση των στρατιωτικών συγκρούσεων στην Ουκρανία.
Ο Orban υποστήριξε ότι υπάρχουν επίσης και μερικές ακόμα «εξαιρέσεις» στην ΕΕ, αν και τόνισε ότι όλα τα άλλα κράτη της ΕΕ περιμένουν η κρίση να επιλυθεί μέσα από την χρήση στρατιωτικών μέσων.
«Από αυτήν την άποψη, η Ουγγαρία είναι απέναντι στους συμμάχους μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αλλά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό» υπογράμμισε ο Orban.

Δεν θα υπάρξουν νικητές

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως από αυτόν τον πόλεμο δεν πρόκειται να υπάρξουν νικητές, παρά μόνο ηττημένοι.
Για αυτό το λόγο και επισημαίνει πως τα εμπλεκόμενα μέρη θα μπορούσαν να επιτύχουν πολύ περισσότερα για τα συμφέροντα τους, εάν κάθονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Έπρεπε από την αρχή να προσπαθήσουν για την ειρήνη.
Νομίζω ότι οι υποστηρικτές της ειρήνης είχαν δίκιο, όταν καλούσαν σε περισσότερες διαπραγματεύσεις» υποστήριξε ο Orban, επισημαίνοντας πως η Ουγγαρία θα συνεχίσει να προσπαθεί να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

Να μην γίνει η αντεπίθεση των Ουκρανών

Επιπλέον, ο Orban τόνισε πως θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η αντεπίθεση των Ουκρανών, καθώς όπως είπε, αυτή θα οδηγήσει σε νέο αριθμό θυμάτων, κυρίως στην ουκρανική πλευρά.
«Οι μεγάλες στρατηγικές επιθέσεις καταλήγουν σε λουτρό αίματος.
Ακόμα και ένα άτομο σαν εμένα, που έχω κάνει 1,5 χρόνο στρατιωτική θητεία, γνωρίζει ότι ο επιτιθέμενος έχει απώλειες τρεις φορές υψηλότερες από τον αμυνόμενο.
Θα πρέπει, πριν οι Ουκρανοί εξαπολύσουν την αντεπίθεση τους, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουμε ειρηνευτικές συνομιλίες» υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης