Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μητροπολίτης Δωδώνης για το κόμμα ΝΙΚΗ: Η Εκκλησία δεν πολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται

Μητροπολίτης Δωδώνης για το κόμμα ΝΙΚΗ: Η Εκκλησία δεν πολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται
Δεν μπορεί να εμπλακεί η Εκκλησία, δεν επιτρέπεται στον κληρικό να συνιστά την ψήφο άλλων, γιατί αυτό σημαίνει διαχωρισμό, είπε ο Μητροπολίτης
Απολύτως καμία συνάφεια δεν υπάρχει μεταξύ Αγίου Όρους και υψηλών επιδόσεων στο εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα ΝΙΚΗ, στην βόρειο Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, (φωτ.) μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
«Γίνεται εκμετάλλευση η οποία είναι ανεπίτρεπτη εις βάρος των μοναστηριών. Κάποιος καλόγερος κάποιου μοναστηριού μπορεί να έπαιρνε την κουβέντα του, αλλά αυτό δεν σημαίνει τα μοναστήρια, αυτό δεν σημαίνει το Άγιο Όρος. Αυτό δεν σημαίνει Εκκλησία. Είναι αδιανόητο. Γίνεται απλώς εκμετάλλευση από εκείνους που θέλουν να πάρουν ψήφους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το δόγμα του Σεραφείμ, επισήμανε, η Εκκλησία δεν πολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται αλλά πορεύεται ενωτικά.
«Δεν θα πει σε κάποιον τι θα ψηφίσει. Θα του πει πώς θα σώσει την ψυχή του, πώς να αγαπάει τον συνάνθρωπό του. Εάν μπούμε στη διαδικασία την κομματική, τότε ο καθένας ανάλογα με το κόμμα που είναι, μισεί τον άλλον. Εμείς δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε αυτή τη διαδικασία» προσέθεσε ο κ. Χρυσόστομος.
«Δεν μπορεί να εμπλακεί η Εκκλησία, δεν επιτρέπεται στον κληρικό να συνιστά την ψήφο άλλων, γιατί αυτό σημαίνει διαχωρισμό. Σημαίνει ότι θα μοιραστούμε μεταξύ μας και τότε δεν θα είμαστε Εκκλησία, θα είμαστε μπουλούκι» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως η Εκκλησία είναι ή ο λαός ή η διοίκηση της Εκκλησίας που διοικεί και κατευθύνει τον λαό πνευματικά και πνευματικά και εάν κάποιοι προσπαθούν να την οικειοποιηθούν, αυτοί οι κάποιοι δεν είναι Εκκλησία, είναι παρα-εκλλησία.
Σχετικά με τη φράση του κ. Νατσιού ότι ο σχηματισμός του έχει και την πνευματική κάλυψη του Αγίου Όρους, ο κ. Χρυσόστομος το χαρακτήρισε «πολιτικό τρικ» και πρόσθεσε «ας μας φέρει ένα ψήφισμα του Αγίου Όρους που να λέει ποια μοναστήρια τον υποστηρίζουν στη διαδικασία αυτή».
Ερωτηθείς αν μπορεί να εμπλέκονται παραεκκλησιαστικές οργανώσεις στην υπόθεση, ο Σεβασμιώτατος, απάντησε «δεν το αποκλείω, καθόλου αλλά δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία. Ούτε το επιβεβαιώνω ούτε το αποκλείω. Γιατί δεν ξέρω».
Χαρακτήρισε μειωμένη την έκρηξη του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας πως θα μπορούσε να΄ναι παραπάνω. «Εγώ τον συγχαίρω τον Αρχιεπίσκοπο που είχε αυτή τη θέση επιτέλους, διότι εν πάση περιπτώσει αυτή είναι η Εκκλησία» τόνισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης