Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής για το ν/σ για το χρέος

ΗΠΑ: Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής για το ν/σ για το χρέος
Ο Joe Biden ανέφερε ότι η συμφωνία ήταν έτοιμη να περάσει στο Κογκρέσο για ψήφιση...
Η Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει την Τρίτη το απόγευμα για να συζητήσει το νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο του χρέους, το οποίο θα πρέπει να περάσει από ένα διχασμένο Κογκρέσο πριν από τις 5 Ιουνίου, όταν το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει πως θα ξεμείνει από χρήματα για να καλύπτει τις υποχρεώσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Ο Δημοκρατικός Πρόεδρος Joe Biden και ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy υπέγραψαν την Κυριακή συμφωνία για την προσωρινή αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους και ταυτόχρονα για τον περιορισμό των δαπανών σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Ο Biden ανέφερε ότι η συμφωνία ήταν έτοιμη να περάσει στο Κογκρέσο για ψήφιση.
Η συμφωνία, εάν εγκριθεί, θα διασφαλίσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της, αποτρέποντας μια χρεοκοπία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με καταστροφικές συνέπειες για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.
Η συμφωνία έρχεται μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Μπάιντεν και των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, ωστόσο, έχει προσελκύσει πυρά, τόσο από τους σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικάνους, όσο και από τους προοδευτικούς Δημοκρατικούς.
Οι δύο "αρχιτέκτονες" της συμφωνίας, Biden και McCarthy, πιστεύουν πάντως ότι θα εξασφαλίσουν αρκετές ψήφους και από τις δύο πλευρές για να περάσουν τη συμφωνία.
Η συμφωνία οδηγεί σε αναστολή του ορίου του χρέους έως την 1η Ιανουαρίου του 2025 και περιορίζει τις ομοσπονδιακές δαπάνες στους προϋπολογισμούς του 2024 και του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης