Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία με νέες τακτικές αποδεκατίζει την ουκρανική αεράμυνα – Χτύπησαν ξανά Patriot και στρατιωτικές θέσεις Storm Shadow

Η Ρωσία με νέες τακτικές αποδεκατίζει την ουκρανική αεράμυνα – Χτύπησαν ξανά Patriot και στρατιωτικές θέσεις Storm Shadow
Το νέο στοιχείο είναι ότι οι ρώσοι χρησιμοποιούν ψεύτικους στόχους για να ενεργοποιήσουν την Ουκρανική αεράμυνα και όταν εξαντληθούν οι πύραυλοι... οι ρώσοι χτυπούν με πυραύλς υψηλής ακρίβειας...
Οι ρωσικές δυνάμεις αποδεκατίζουν την Ουκρανική αεράμυνα, ενώ με βάση σοβαρές ενδείξεις χτύπησαν για δεύτερη φορά το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot.
Επίσης χτύπησαν αεροδρόμιο και αεροπλάνα που εκτοξεύουν πυραύλους Storm Shadow...
Το νέο στοιχείο είναι ότι οι ρώσοι χρησιμοποιούν ψεύτικους στόχους για να ενεργοποιήσουν την Ουκρανική αεράμυνα και όταν εξαντληθούν οι πύραυλοι... οι ρώσοι χτυπούν με πυραύλς υψηλής ακρίβειας...
Το βράδυ της 29ης Μαΐου, κύμα ρωσικών βομβαρδισμών UAV και πυραύλων έπληξε τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία.
Εκρήξεις σημειώθηκαν σε σχεδόν περιοχές της Ουκρανίας, κυρίως στα δυτικά και νότια της χώρας, καθώς και στην πρωτεύουσα. Το πρωί συνεχίστηκαν τα ρωσικά πλήγματα.
Σε αρκετές περιοχές ηχεί πλέον εναέριος συναγερμός.

Ο ουκρανικός στρατός έδωσε και πάλι εκπληκτικά στοιχεία για τα αποτελέσματα των δυνάμεων αεράμυνας κατέρριψαν όλους τους στόχους αλλά ως συνήθως τα στοιχεία των Ουκρανών είναι ψευδή…
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε 37 πυραύλους κρουζ X-101/X-555, 29 UAV κρούσης και 1 αναγνωριστικό drone.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του ουκρανικού στρατού, συνολικά, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν έως και 40 πύραυλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από αέρα από εννέα αεροσκάφη στρατηγικής αεροπορίας Tu-95ms από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας.
Από τις βόρειες και νότιες κατευθύνσεις οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν με ιρανικά UAV Shahed-136/131.
Χρησιμοποιήθηκαν 35 UAV συνολικά.

Έτσι, ο ουκρανικός στρατός αναγνώρισε τελικά ότι τουλάχιστον 6 ρωσικά UAV και 3 πύραυλοι έφτασαν στους στόχους τους.
Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, ο ουκρανικός στρατός υπέστη σοβαρές ζημιές και οι αριθμοί που δόθηκαν από τους αξιωματούχους τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς ο ουκρανικός στρατός αναχαιτίζει δεκάδες ρωσικούς πυραύλους κρουζ σε καθημερινή βάση;
Από την άλλη πλευρά, όπως έχει δηλώσει η Ουκρανία… η Ρωσία θα έπρεπε να είχε ξεμείνει από όλους τους πυραύλους.

Οι Ουκρανοί επινοούν καταρρίψεις πυραύλων και κρύβουν τις δραματικές τους ζημιές

Ενώ οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές επινοούν πόσους πυραύλους κατέρριψαν, οι αξιωματούχοι του Κιέβου αξιολογούν τις ζημιές.
Σημειώθηκαν εκρήξεις σε διάφορες περιοχές Κιέβου, Lviv, Zhytomyr, Khmelnytsky, Odessa, Mykolaiv, Vinnytsia, Kirovograd, Cherkasy, Poltava.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε ότι στις 28 Μαΐου η Ουκρανία έγινε στόχος της μεγαλύτερης επίθεσης με drone από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά εκτοξεύτηκαν 54 drones…
Στις 29 Μαΐου συνεχίστηκαν οι ρωσικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα.
Αυτή ήταν η 15η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στο Κίεβο τον Μάιο.
Η αντιαεροπορική άμυνα ήταν ενεργή στην πόλη, αλλά οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αρκετές συνοικίες της πρωτεύουσας.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης είπε ότι η αεροπορική επίθεση στην πρωτεύουσα ήταν «συνδυασμένη και ξεκίνησε από διαφορετικές κατευθύνσεις», δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για θύματα ή ζημιές.

Χτυπήθηκε ξανά το σύστημα Patriot

Το πρωί στις 29 Μαίου 2023, οι ρωσικές επιδρομές στην πρωτεύουσα ξεκίνησαν ξανά.
Ο δήμαρχος του Κιέβου επιβεβαίωσε τις εκρήξεις στο κέντρο της πόλης και προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγιά τους.

Αργότερα, οι ντόπιοι ανέφεραν ότι παρατηρήθηκε καπνός στην περιοχή του αεροδρομίου Zhulyani που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σύστημα αεράμυνας Patriot χτυπήθηκε κοντά στο αεροδρόμιο.
Συνολικά, φέρεται να χτυπήθηκαν σοβαροί στόχοι.

Τα επιτυχή πλήγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Κίεβο κατέστησαν εφικτά… αφού η αεράμυνα της πόλης εξάντλησε τις δυνατότητές της κατά τη διάρκεια της νυχτερινής επίθεσης.
Είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές δυνάμεις εναέριου χώρου χρησιμοποιούν τέτοιες τακτικές.
Εξαπέλυσαν κύματα νυχτερινών επιδρομών, μεταξύ άλλων με ψεύτικους στόχους, για να εξαντλήσουν τα μέσα αεράμυνας της Ουκρανίας και μετά ένα άλλο κύμα χτυπημάτων στόχευσαν στρατηγικά σημαντικούς στόχους των Ουκρανικών δυνάμεων.

Οι ρώσοι συνεχίζουν τα χτυπήματα

Τα ρωσικά χτυπήματα συνεχίζονται.
Οι αναφορές προέρχονται από άλλες ουκρανικές περιοχές.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν εκρήξεις στην περιοχή του Dnepropetrovsk.
Μεταξύ των άλλων στόχων που χτυπήθηκαν κατά τη νυχτερινή επίθεση, υπάρχει μια μεγάλη στρατιωτική εγκατάσταση του Ουκρανικού στρατού στην περιοχή Khmelnitsky.
Οι τοπικές αρχές αναγνώρισαν ζημιές σε πέντε αεροσκάφη και τον διάδρομο προσγείωσης στην περιοχή. Φωτιά υπάρχει και στις τοπικές αποθήκες καυσίμων και στην αποθήκευση στρατιωτικού υλικού.

Χτύπησαν αεροδρόμιο και Ουκρανικά αεροπλάνα με πυραύλους Storm Shadow

Μπορεί να υποτεθεί ότι στόχος ήταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Starokonstantinov, όπου εδρεύει η 7η Ταξιαρχία Τακτικής Αεροπορίας του Ουκρανικού στρατού.
Οι πιλότοι αυτής της μονάδας χρησιμοποιούν βομβαρδιστικά Su-24M και Su-24MR προσαρμοσμένα για την εκτόξευση βρετανικών πυραύλων κρουζ Storm Shadow.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, χτυπήματα στην περιοχή του Mykolaiv έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ουκρανικού στρατού στο χωριό Snigirevka.
Ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει δυνάμεις στην περιοχή, προετοιμάζοντας την επίθεση στην περιοχή Kherson.

Επίθεση και στην Οδησσό

Η νύχτα ήταν δύσκολη για τους κατοίκους της περιοχής της Οδησσού.
Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι ένα drone καταρρίφθηκε πάνω από την πόλη, τα συντρίμμια του οποίου έπεσαν στο λιμάνι.
Ως αποτέλεσμα ξέσπασε φωτιά, κατασβέστηκε, διευκρινίζεται το μέγεθος της ζημιάς.
Ωστόσο, τοπικές πηγές ανέφεραν ότι μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη της Οδησσού και η ουκρανική αεράμυνα απέτυχε να αναχαιτίσει το UAV που χτύπησε στρατιωτική εγκατάσταση στο λιμάνι.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε μια νέα τακτική κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επιδρομών.
Μαζί με τα UAV κρούσης, εκτόξευσαν πολλούς ψεύτικους στόχους, συμπεριλαμβανομένων φθηνών χειροποίητων αεροπλάνων από κόντρα πλακέ με κινητήρα που λειτουργεί σύμφωνα με τις συντεταγμένες.
Αυτή τη φορά, τα αεροπλάνα ήταν εξοπλισμένα με ανακλαστήρες από αλουμινόχαρτο και πλαστικό δεμένα σε πετονιές ψαρέματος.
Αντικατοπτρίζουν το σήμα του ραντάρ.

Ως αποτέλεσμα, τα συστήματα αεράμυνας εντόπισαν τον ανακλαστήρα καλύτερα από τον ίδιο τον ψεύτικο στόχο.
Συγκεκριμένα, στην Οδησσό, συστήματα αεράμυνας πυροβολούσαν ασταμάτητα με αδιάκριτα πυρά που δεν οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα.
website_6.jpg

Taiwan-and-US-renew-Patriot-3-missile-service-contract_2.jpg

pirrailllosssssssss.jpg

pirraailloosssss2s.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης