Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Ισχυρό το momentum μεσοπρόθεσμα – Δεν αποκλείονται ήπιες κινήσεις profit taking

ΧΑ: Ισχυρό το momentum μεσοπρόθεσμα – Δεν αποκλείονται ήπιες κινήσεις profit taking
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο η Εθνική Τράπεζα και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και αύριο ο ΟΠΑΠ και η Quest
Σχετικά Άρθρα
Το momentum παραμένει ισχυρό σημειώνουν οι αναλυτές και πλέον χωρίς το πολιτικό ρίσκο στη χρηματιστηριακή ατμόσφαιρα, μία νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές θα μπορέσει να υλοποιήσει ένα φιλοεπενδυτικό πρόγραμμα.
Παράλληλα η επενδυτική βαθμίδα, πλέον είναι απλά θέμα χρόνου κάτι που ξεκίνησε ήδη να αποτυπώνεται στο ταμπλό.
Το χθεσινό ράλι θα μπορούσε να οδηγήσει σήμερα και σε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά οι αναλυτές βλέπουν πως μεσοπρόθεσμα θα δούμε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τιμών.
Η αγορά έχει περάσει την κρίση των μνημονίων, την κρίση της πανδημίας και την ενεργειακή κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και ενώ άλλες αγορές στην Ευρώπη είναι σε ιστορικά υψηλά, η δική μας μόλις χθες έπιασε τις 1.200 μονάδες με δεκάδες μετοχές να έχουν ελκυστική αποτίμηση με βάση τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν.
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο η Εθνική Τράπεζα με τη Eurobank Equities να περιμένει καθαρά κέρδη 209 εκατ. ευρώ. 
Επίσης σήμερα δημοσιεύει και η Ελβάλχαλκόρ.
Αύριο, μετά το κλείσιμο δημοσιεύει ο ΟΠΑΠ και η Quest.

Eurobank Equities
Παρόλο που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, σε γενικές γραμμές αναμένουμε η ισχυρή δυναμική να διατηρηθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο πολιτικός κίνδυνος εξασθενεί και οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας είναι σταθερές, συμπεριλαμβανόμενης της πιθανής αναβάθμισης της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε να συνεχιστεί η επανατιμολόγηση της αγοράς, ωστόσο δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε μία στρατηγική επανατοποθέτησης. Στο πλαίσιο αυτό προτιμούμε τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τιτάν, Jumbo και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η Εθνική Τράπεζα είναι η τελευταία τράπεζα που θα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και αναμένεται ένα ακόμα σταθερό τρίμηνο με οδηγό τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Optima Bank
Περιμένουμε πως η θετική ψυχολογία θα διατηρηθεί προσφέροντας στήριξη σήμερα στο Χ.Α., αν και σε κάποιο ηπιότερο ρυθμό.

Euroxx
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί ενώ κάποιες ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Beta
Μία συνέχιση της κίνησης με μικρότερη δυναμική λόγω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών αναμένεται σήμερα. Η σύντομη προεκλογική περίοδος είναι άλλη μία θετική παράμετρος που οι επενδυτές θα αξιολογήσουν ανάλογα.

Κύκλος
Η Εθνική Τράπεζα και η Elvalhalcor ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη του για το 1ο τρίμηνο. Το σημαντικότερο τεχνικό γεγονός στο ημερήσιο γράφημα του Γ.∆. ήταν η εντυπωσιακή υπέρβαση της ζώνης 1.150-1.170 μονάδων που μετατρέπεται σε στήριξη. Επόμενος άθλος η υπέρβαση των 1.268 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης