Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Είναι ξεκάθαρο... η Ρωσία κερδίζει», τονίζει επιθεωρητής ΟΗΕ για την ρωσική στρατιωτική νίκη στο Bakhmut

tags :
«Είναι ξεκάθαρο... η Ρωσία κερδίζει», τονίζει επιθεωρητής ΟΗΕ για την ρωσική στρατιωτική νίκη στο Bakhmut
Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, «είναι μια ρωσική νίκη και η ορμή είναι με τη Ρωσία», τόνισε ο αναλυτής
Σχετικά Άρθρα
Με την απελευθέρωση του Artemovsk (Bakhmut) από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, η Ρωσία αποκτά νέα δυναμική, αλλά μόνο οι μελλοντικές εξελίξεις θα δείξουν πώς ο έλεγχος αυτής της πόλης «εντάσσεται στο γενικό ρυθμό της σύγκρουσης», δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής και πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter, τονίζοντας ωστόσο πως «είναι ξεκάθαρη στρατιωτική νίκη που δείχνει ότι η Ρωσία κερδίζει», είπε ο Scott Ritter σε δηλώσεις του στο Sputnik.
Κάποιοι παρομοίασαν τις εξαντλητικές εχθροπραξίες για την εξασφάλιση του Artyomovsk με τη Μάχη του Στάλινγκραντ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως προς τη σημασία της, πρόσθεσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι...:

...το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα ακολουθήσει.

Οι μελλοντικές εξελίξεις θα δείξουν πόσο επιτυχώς η Ρωσία είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί αυτή τη νίκη και να συνεχίσει να προκαλεί σοβαρές απώλειες στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου.
Μένει επίσης να δούμε αν ο ουκρανικός στρατός θα καταφέρει να εξαπολύσει την πολυδιαφημισμένη «αντεπίθεσή» του.
«Δεν φαίνεται ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να επιτύχει μεγάλη επιτυχία στο πεδίο της μάχης, παρόλο που έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60.000 εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι με εφεδρείας όπλων του ΝΑΤΟ.
Πολλές από αυτές τις εφεδρείες χρησιμοποιήθηκαν στη μάχη για το [Artemovsk], άλλες εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας συγκέντρωσης κοντά στο μέτωπο.
Η Ρωσία έχει αναπτύξει τακτικά επιχειρησιακά και στρατηγικά πλεονεκτήματα έναντι του Κιέβου που καθιστούν σχεδόν αδύνατο για τις δυνάμεις της Ουκρανίας να είναι σε θέση να συγκεντρώσουν στρατιωτική ισχύ σε επαρκή ποσότητα για να πραγματοποιήσουν μια συνεχή επιθετική επιχείρηση», δήλωσε ο Scott Ritter.

Το Artemovsk ήταν μια «στρατιωτική νίκη», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι εναπόκειται στη Ρωσία να καθορίσει ποια θα είναι η πολιτική νίκη.

Πράγματι, το Artemovsk, που βρίσκεται στα βόρεια της Gorlovka, είναι ένας βασικός συγκοινωνιακός κόμβος με πολλά σταυροδρόμια για το Donbass.
Χρησιμοποίησε ως ζωτικό κέντρο για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών στρατευμάτων που στάθμευαν στην περιοχή κατά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο.
Ο αγώνας για τον έλεγχο της εμπόλεμης πόλης ονομάστηκε «μηχανή κρέατος», επειδή το καθεστώς του Κιέβου συνέχιζε να ρίχνει άνδρες και εξοπλισμό στη μάχη σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατήσει το Artemovsk. Ωστόσο, τέτοιες προσπάθειες κατέστησαν μάταιες από το θάρρος και τη γενναία αποφασιστικότητα των προελαύνοντα ρωσικών στρατευμάτων.
Στις 20 Μαΐου, η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία του Ομίλου Wagner (PMC), μαζί με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, απελευθέρωσαν το Artemovsk.
«Ο αγώνας για το [Artemovsk] ήταν πολύ δαπανηρός για το Κίεβο, το οποίο θυσίασε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άνδρες και τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού εκεί, και μόνο η ιστορία θα δείξει, τελικά, πού ο έλεγχος αυτής της πόλης «ταιριάζει στο γενικό ρυθμό σύγκρουση», είπε ο Ritter.
Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, «είναι μια ρωσική νίκη και η ορμή είναι με τη Ρωσία», κατέληξε ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης