Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni: Η Ιταλία δεν θα διαθέσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 για την Ουκρανία, θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους

Meloni: Η Ιταλία δεν θα διαθέσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 για την Ουκρανία, θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους
Σύμφωνα με το Politico, η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων να πετούν μαχητικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα F-16, θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες
Η Ιταλία δεν διαθέτει μαχητικά F-16 για να στείλει στην Ουκρανία, αλλά ενδέχεται να λάβει μέρος στην εκπαίδευση των πιλότων της σε συμφωνία με τους συμμάχους, δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.
«Η Ιταλία δεν έχει F-16 και ως εκ τούτου δύσκολα θα μπορέσουμε να λάβουμε μέρος σε αυτό το έργο (παράδοση μαχητικών στην Ουκρανία).
Αυτή η απόφαση δεν έχουμε λάβει ακόμη, συζητείται ακόμη (το θέμα) με τους συμμάχους», δήλωσε η Meloni προτού αποχωρήσει από τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία .
Η συνέντευξη Τύπου της μεταδόθηκε από το κανάλι YouTube του μεγάρου Chigi.
Όπως ανέφερε προηγουμένως το CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενημέρωσε τους ηγέτες της G7 ότι τα κράτη θα υποστήριζαν το σχέδιο για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων μαχητικών, συμπεριλαμβανομένων των F-16.
Σύμφωνα με το Politico, η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων να πετούν μαχητικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα F-16, θα πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης