Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ μαθαίνουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία… για την Ταϊβάν

Οι ΗΠΑ μαθαίνουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία… για την Ταϊβάν
Η σύρραξη δείχνει πως ένας μικρότερος στρατός μπορεί να αντισταθεί σε έναν μεγαλύτερο λέει ο Αμερικάνος υπουργός Άμυνας
Διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία που μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για την περίπτωση της Ταϊβάν αντλούν οι ΗΠΑ, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin.
«Αντλήσαμε αρκετά σημαντικά διδάγματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία (...) εναντίον της Ρωσίας»
Ένα από αυτά είναι πως με ασύμμετρους πόρους και ασύμμετρες τακτικές και τεχνικές, μια μικρότερη δύναμη μπορεί να αμυνθεί αληθινά έναντι μιας πιο ισχυρής» υποστήριξε ο Austin μιλώντας στο Κογκρέσο με αφορμή την άμυνα της Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης από την Κίνα.
Σύμφωνα με τον Austin, η δυνατότητα να αντληθούν από αμερικανικά στοκ και να παραδοθούν όπλα στην Ταϊβάν είναι «κρίσιμη για τις προσπάθειές μας να προμηθεύσουμε την Ταϊβάν με αυτά που έχει ανάγκη για να αμυνθεί, όπως συμβαίνει στην Ουκρανία».
«Εργαζόμαστε για αυτή την πρωτοβουλία και ελπίζουμε πως θα έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε στο εγγύς μέλλον» επισήμανε ο Austin χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις.
Υπενθυμίζεται πως η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν έδαφος της και επιθυμεί την ειρηνική επανένωση της, χωρίς να αποκλείει ακόμα και την χρήση στρατιωτικής βίας προκειμένου αυτός ο στόχος να υλοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης