Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνηση – έκπληξη του Musk στη μάχη των ημιαγωγών: Γιατί συναντήθηκε με το αφεντικό της Samsung

Κίνηση – έκπληξη του Musk στη μάχη των ημιαγωγών: Γιατί συναντήθηκε με το αφεντικό της Samsung
Οι δύο άντρες πραγματοποίησαν τη συνάντηση στο ερευνητικό κέντρο ημιαγωγών της Samsung στη Silicon Valley την Τετάρτη (10/5), όπως ανέφερε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο
Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Samsung Electronics Co. J. Y. Lee και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Inc. Elon Musk, συναντήθηκαν στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhapse δημοσίευμά του την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.
Οι δύο άντρες πραγματοποίησαν τη συνάντηση στο ερευνητικό κέντρο ημιαγωγών της Samsung στη Silicon Valley την Τετάρτη (10/5), όπως ανέφερε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο.
Οι δύο εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν τσιπ για πλήρως αυτόνομα οχήματα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται ανθρώπους του κλάδου.
Η παγκόσμια αγορά ημιαγωγών αυτοκινήτου αναμένεται να ανέλθει στα 400 δισ. δολάρια έως το 2024 και να εκτιναχθεί στα 700 δισ. δολάρια έως το 2028.
Ο Lee ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ την Παρασκευή 12 Μαϊου 2023, η οποία διήρκησε 22 μέρες, μετά από μια σειρά συναντήσεων με άλλους επιχειρηματικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Corp. Satya Nadella και του CEO της Google, Sundar Pichai.
Η συνάντηση της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023 ήταν η πρώτη ιδιωτική συνάντηση του Lee με τον Musk.

 
H προμήθεια για τα αυτοκινούμενα αυτοκίητα 

Η Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών μνήμης και smartphone στον κόσμο, προμηθεύει αυτόματα ημιαγωγούς τρίτης γενιάς για τα πλήρως αυτοκιμούμενα (FSD) αυτοκίνητα της Tesla από το 2019.
Η κορεατική εταιρεία κατασκευής λέγεται ότι προμηθεύει επίσης ημιαγωγούς FSD τέταρτης γενιάς σ την Tesla.
Η Samsung ανταγωνίζεται τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της στο κλάδο, την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), για να κερδίσει συμφωνίες προμήθειας τσιπ αυτοκινήτου από την Tesla.
Η Samsung Foundry δήλωσε τον Απρίλιο ότι κέρδισε μια παραγγελία από τη θυγατρική τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Intel Corp. Mobileye Global Inc
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Samsung θα παρέχει στο Mobileye ημιαγωγούς για προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS), βασικές συσκευές για αυτοκινούμενα αυτοκίνητα.
Η Mobileye έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής τέτοια chip από την TSMC.
Σύμφωνα με δύο εταιρείες ανάλυσης της αγοράς, τις  Strategy Analytics και Research and Markets, η παγκόσμια αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί στα 700 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028 από 400 δισεκατομμύρια δολάρια που υπολογίζεται το 2024.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-05-14_193310.png
Επέκταση της συνεργασίας

Αξιωματούχοι της Samsung δήλωσαν ότι ο Lee και ο Musk συζήτησαν επίσης τρόπους ενίσχυσης της επιχειρηματικής τους συνεργασίας σε άλλους τομείς, όπως οθόνες, αυτοκινούμενα οχήματα και τεχνητή νοημοσύνη.
Εκτός από την Tesla, ο Musk πρωτοστατεί σε καινοτόμες επιχειρήσεις όπως η SpaceX, η υπηρεσία δορυφορικών επικοινωνιών Starlink και το μελλοντικό έργο κινητικότητας Hyperloop.
Η Tesla προμηθεύεται πάνελ LCD για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα Model 3 από την ανταγωνιστική της Samsung LG Display Co. από το 2016.
Η Samsung Display προμηθεύει τα πάνελ με οργανικές διόδους εκπομπής φωτός (OLED) σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Audi, BMW και Hyundai Motor Co.
Τον Απρίλιο, η Samsung υπέγραψε μια αρχική συμφωνία για την προμήθεια τέτοιων πάνελ στη Ferrari S.p.A.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-05-14_193347.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης